Cluj Napoca: Delegaţia Uniunii Naţionale a Patronatului Român în vizită la CJ Cluj

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vákár István, a primit joi, 10 martie 2016, vizita unei delegaţii a Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR), condusă de către domnul Ioan Lucian, preşedinte UNPR.
Întâlnirea de la sediul forului administrativ judeţean a avut drept scop prezentarea unor propuneri concrete de colaborare între UNPR şi Consiliul Judeţean Cluj, respectiv identificarea unor domenii de cooperare între cele două părţi, care să contribuie atât la reaşezarea mişcării patronale din România cât şi la stabilirea unei noi relaţii cu administraţia publică locală. Totodată, în cadrul întrevederii, preşedintele UNPR a promovat conceptul referitor la un parteneriat între organizaţiile patronale şi instituţiile importante ale judeţului, după exemplul de bune practici din judeţe în care a fost deja implementat, pentru ca mediul de afaceri să devină un partener serios al administraţiei publice, cu propuneri concrete de colaborare.
La rândul său, vicepreşedintele forului administrativ judeţean a prezentat oaspeţilor potenţialul economic şi investiţional al judeţului Cluj, punând accentul pe importanţa parcurilor industriale administrate de Consiliul Judeţean Cluj prin intermediul S.C. TETAROM S.A. şi a facilităţilor pe care acestea le oferă potenţialilor investitori, evidenţiind şi caracterul complex al judeţului Cluj, reprezentat de faptul că acesta are un important potenţial turistic, agricol şi industrial.
„Întâlnirea de astăzi cu reprezentanţii UNPR a reprezentat un important prilej pentru a discuta despre facilităţile şi atuurile pe care le are Clujul, discuţiile purtate cu domniile lor fiind îndreptate în sensul consolidării unei relaţii de cooperare şi parteneriat pentru dezvoltarea economică a judeţului. Întrucât investim o mare parte din bugetul forului administrativ judeţean în atragerea investitorilor şi având la bază modelul unor cooperări de succes atât pe plan naţional, cât şi internaţional, cu ţări precum Coreea, Germania, Ungaria, Austria sau cu Republica Moldova, am convingerea că va exista o colaborare solidă, statornică şi de durată şi între UNPR şi Consiliul Judeţean Cluj, pentru că doar atunci când există un liant şi o idee comună în ceea ce priveşte proiectele sau acţiunile viitoare, se poate aspira către succes. De asemenea, consider că este esenţială stabilirea unei legături cu entităţile patronale în vederea unui schimb de opinii şi cunoştinţe referitoare la strategiile şi proiectele de importanţă majoră pentru judeţul nostru, întrucât acestea au capacitatea de a oferi know-how-ul de care dispun pentru a reprezenta şi promova interesele judeţului”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vákár István.
În acest context, reamintim faptul că Uniunea Naţională a Patronatului Român a fost înfiinţată cu scopul de a ocroti interesele agenţilor economici mici şi mijlocii care activează în domeniul serviciilor, comerţului şi producţiei, fiind o uniune de federaţii patronale, cu patrimoniu propriu şi personalitate juridică.

Recomandari

Alte Articole