Cluj Napoca: Finala Naţională a concursului de lectură „Bătălia Cărţilor” la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează Finala Naţională a concursului de lectură „Bătălia cărţilor”, eveniment care va avea loc vineri, 18 martie 2016, începând cu ora 13.00, la sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr.104.
Concursul de lectură s-a derulat în perioada martie-septembrie 2015 în 10 biblioteci publice din România, având ca scop stimularea lecturii de plăcere în rândul copiilor şi adolescenţilor.
În cadrul finalelor judeţene au fost desemnaţi Cititorii Anului la categoriile 11-13 ani şi 14-18 ani, fiind votate şi Cărţile Anului 2015, iar în cadrul Finalei Naţionale de la Cluj-Napoca va fi desemnat Cititorul Anului 2015 la nivel naţional.
Cu ocazia acestei manifestări se va da start celei de-a III-a ediţii a concursului „Bătălia Cărţilor” 2016, care cuprinde mai multe secţiuni: secţiune în limba română pentru copii şi adolescenţi, secţiune în limba engleză pentru copii şi adolescenţi, secţiune în limba maghiară pentru adolescenţi şi un club de lectură pentru adulţi şi seniori care cuprinde o listă de autori români contemporani.
Înscrierea se va face la toate secţiile şi filialele bibliotecii, prin completarea unei fişe de înscriere.

Recomandari

Alte Articole