Prima ediţie a Târgului Produs de Cluj la Deva

Asociaţia Produs de Cluj, entitate aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Deva, organizează, pe parcursul a trei zile, în perioada 1-3 iulie 2016, Târgul Produs de Cluj. După cinci ani de la primul târg, Asociaţia ajunge la Deva, în parcarea de la Shopping City Deva.
Aflat la prima ediţie în Ţinutul Pădurenilor, dar a 56-a de la înfiinţare, Târgul Produs de Cluj de la Deva va reuni aproximativ 90 de producători şi artizani clujeni, precum şi invitaţi speciali din Hunedoara şi din majoritatea judeţelor Transilvaniei. Colaboratorii Asociaţiei vor aduce şi vor oferi vizitatorilor, la preţ de producător, cele mai gustoase brânzeturi, preparate din carne de porc, dulceţuri, ciocolată de casă, turtă dulce, siropuri, ceaiuri şi sucuri naturale, toate preparate în mod tradiţional în gospodăriile proprii, după reţete autentice, păstrate cu sfinţenie şi transmise din generaţie în generaţie. Nu vor lipsi celebrele uleiuri presate la rece, mierea de albine şi alte produse apicole, precum şi produsele realizate din lavandă. Iubitorii culturii populare vor avea la dispoziţie costume populare din toate zonele folclorice ale Transilvaniei, obiecte din lemn, sculptate cu măiestrie de meşterii populari, bijuterii lucrate de mână, icoane, păpuşi şi obiecte realizate din piele.
Pentru cei mici vor fi pregătite o mulţime de activităţi distractive, ateliere de sculptură în fructe şi legume, spectacole de magie, un minunat şi modern parc de distracţii cu trenuleţe şi carusele special concepute pentru ei şi nu numai, iar doritorii de senzaţii tari pot încerca senzaţionalul break dance.
Vizitatorii târgului Produs de Cluj vor avea ocazia să savureze gustoasele preparate pregătite la grătar de cei mai mari specialişti în domeniu şi să urmărească spectacolele folclorice susţinute de artişti şi ansambluri folclorice de renume din judeţul Cluj.

Recomandari

Alte Articole