Săptămână plină de evenimente la Teatrul de Păpuși „Puck”

Teatrul de Păpuși „Puck”, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, susține în aceste zile spectacole și evenimente atât în Cluj-Napoca – la sediu, în grădinițe și în Parcul Central, cât și în sate ale județului și la Zalău.
Săptămâna a început pentru artiștii Teatrului „Puck” cu două reprezentații ale spectacolului „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă, în regia Doinei Dejică. Acestea au avut loc în 23 aprilie, la Sfântu Gheorghe, pe scena teatrului „Andrei Mureșanu”, în cadrul programului „Zilele Orașului Sfântu Gheorghe”.
În aceeași zi, instituția a desfășurat expoziții și prezentări de păpuși în Parcul Central din Cluj-Napoca, în cadrul Zilei Forțelor Terestre, eveniment organizat de Divizia 4 Infanterie „Gemina”.
De asemenea, spectacolul „Croitorașul cel Isteț”, în regia Emiliei Nechita, a avut reprezentații în mai multe sate și comune clujene. Astfel, marți, 24 aprilie a.c., îndrăgitul erou și-a prezentat aventurile de la ora 9.00, respectiv 11.00, la Iclod, iar miercuri, 25 aprilie a.c., de la aceleași ore, îi va cunoaște pe copiii din Răscruci și Bonțida.
Artiștii clujeni prezintă miercuri, 25 aprilie a.c., un spectacol și la Zalău. Este vorba de spectacolul „Ha én lennek Mátyás Király”/„Dacă aș fi Matia Corvin”, în regia lui Urmánczi Jenő, care va avea patru reprezentații în școli din acest municipiu.
Totodată, joi, 26 aprilie a.c., scena instituției va găzdui, de la ora 9.00, spectacolul ,,Baladele balaurului”, în regia lui Imecs-Magdó Levente, iar proiectul „Mesekosár”/„Coșul cu povești”, va avea loc vineri, 27 aprilie a.c., de la ora 10.00, la Grădinița „Lumea Copiilor” de pe strada Septimiu Albini din Cluj-Napoca.
Nu în ultimul rând, sâmbătă, 28 aprilie a.c., de la ora 11.00, la Teatrul „Puck” va avea loc o nouă reprezentație a spectacolului „Șoricelul fără frică”/„Az egér, aki nem ismerte a félelmet”, după Frații Grimm, în regia lui Urmánczi Jenő. Eroul acțiunii este Cingár Elemér, un șoricel care pornește în aventură ca să afle ce este frica și va ajunge, după multe aventuri, să câștige mâna prințesei Cincinella, fiica regelui Ludovic Albino al XIII-lea. Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Recomandari

Alte Articole