Câmpia Turzii: Se preiau cereri pentru tichetele sociale de grădiniţă Reviewed by CD on . Conditia de acordare: - familiile care au venitul lunar pe membru de familie de până la 284 lei/persoană şi care au copii înscrişi la grădiniţă, conform Legii n Conditia de acordare: - familiile care au venitul lunar pe membru de familie de până la 284 lei/persoană şi care au copii înscrişi la grădiniţă, conform Legii n Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Câmpia Turzii: Se preiau cereri pentru tichetele sociale de grădiniţă

Câmpia Turzii: Se preiau cereri pentru tichetele sociale de grădiniţă

Câmpia Turzii: Se preiau cereri pentru tichetele sociale de grădiniţă

Conditia de acordare:
– familiile care au venitul lunar pe membru de familie de până la 284 lei/persoană şi care au copii înscrişi la grădiniţă, conform Legii nr. 248/2016, privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.
Documente necesare:
– formularul de cerere/declaraţie pe proprie răspundere pentru acordarea stimulentului educaţional (tichet social pentru grădiniţă) este disponibil şi se depune la sediul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială, de pe strada Griviței, nr 8A.
– pentru familiile beneficiare de alocaţie de susţinere a familiei sau de venit minim garantat (ajutor social), se completează doar formularul de cerere/declaraţie pe proprie răspundere, la care se anexează dovada înscrierii copilului la grădiniţă (adeverinţă).
Important:
– stimulentul educaţional se acordă începând cu luna în care beneficiarii îndeplinesc criteriile de eligibilitate, pentru perioada septembrie-iunie şi este în valoare de 50 de lei/lunar.
– acordarea tichetelor este condiționată de frecventarea grădiniţei. Dacă o familie are mai mult de un copil care frecventează grădiniţa, se depune o singură cerere, unde se trec toţi copiii înscrişi.
– pentru a primi tichetele sociale, absenţele copiilor, fie ele şi motivate, nu trebuie să depăşească 50% din totalul zilelor de gradiniţă. Doar în caz excepţional, o singură dată într-un an şcolar, copiii vor putea beneficia de tichete sociale şi dacă în luna monitorizată au lipsit mai mult de jumătate din zilele de gradiniţă, din motive medicale.
– tichetele sociale vor putea fi folosite pentru achiziţionarea produselor alimentare şi/sau de igienă, a produselor de îmbrăcăminte şi a rechizitelor. Actul normativ interzice transformarea tichetelor în bani şi utilizarea acestora pentru achiziţionarea băuturilor alcoolice sau a ţigărilor. Cei care vor încălca aceste reguli nu vor mai fi sprijiniţi, iar titularul dreptului va trebui să returneze banii autorităţilor.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus