Cluj Napoca: Spectacol folcloric de “Dragobete” Reviewed by CD on . Consiliul Județean Cluj și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj organizează joi, 26 februarie, ora 18.00, la Casa de Cul Consiliul Județean Cluj și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj organizează joi, 26 februarie, ora 18.00, la Casa de Cul Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Cluj Napoca: Spectacol folcloric de “Dragobete”

Cluj Napoca: Spectacol folcloric de “Dragobete”

Cluj Napoca: Spectacol folcloric de  “Dragobete”

Consiliul Județean Cluj și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj organizează joi, 26 februarie, ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților, un spectacol folcloric dedicat sărbătorii de “Dragobete”, cu cele mai frumoase cântece de dragoste ale folclorului românesc.
”În tradiția românească, Dragobetele marca începutul primăverii, momentul în care întreaga natură renaște, păsările își caută cuibul si odată cu natura reînvie si iubirea între oameni.
În această zi fetele şi băieţii de la sate îmbrăcau straie de sărbătoare şi porneau cutreierând în grupuri, luncile şi pădurile. Tinerii se veseleau, cântau şi culegeau flori de primăvară, ghiocei, viorele şi tămâioase, pe care fetele, apoi le păstrau la icoane până la Sânziene, când le aruncau în apele curgătoare într-un ritual secret, aducător de noroc în dragoste.”

La spectacolul de joi vor participa – alături de Orchestra Profesionistă “Cununa Transilvană” a C.J.C.P.C.T. Cluj, conducere muzicală, prof. Ovidiu Barteș – o pleiadă de tineri și talentați interpreți de muzică populară: Veronica Macarie, Grigore Sâmboan, Amalia Chiper, Corina Cherecheș, Daniel Pop, Larisa Uță, Cătălin Hașa, Loredana Călin, Alina Zanc, Ciprian Peteleu, Cristina Beldean Moșuțan, Mihai Trif, Elena Belceanu, Raul Turda, Roxana Țintea, Costel Popa, Olimpia Guzu, Daria Gâdea și Ovidiu Furnea la care li se alătură îndrăgitul interpret de muzică populară Marius Ciprian Pop.
Programul va mai fi colorat şi de prezența actriței Diana Buluga, de la Teatrul Național din Cluj, care va avea un rol foarte important, în descrierea iubirii, în versuri.
De asemenea, la manifestare vor participa și Ansamblurile Folclorice ”DOINA a Palatului Copiilor Cluj-Napoca și Tradiții”a USAMV Cluj Napoca, coordonate de către profesorii coregrafi Camelia și Ioan Motoc.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus