Consulul Germaniei la Sibiu, în vizită la Consiliul Județean Cluj Reviewed by CD on . Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vákár István, a primit miercuri, 13 iunie 2018, vizita domnului Hans Erich Tischler, consul al Republicii Fed Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vákár István, a primit miercuri, 13 iunie 2018, vizita domnului Hans Erich Tischler, consul al Republicii Fed Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Consulul Germaniei la Sibiu, în vizită la Consiliul Județean Cluj

Consulul Germaniei la Sibiu, în vizită la Consiliul Județean Cluj

Consulul Germaniei la Sibiu, în vizită la Consiliul Județean Cluj

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vákár István, a primit miercuri, 13 iunie 2018, vizita domnului Hans Erich Tischler, consul al Republicii Federale Germania la Sibiu. Scopul întâlnirii a fost acela de a analiza stadiul dezvoltării relațiilor româno-germane, precum și de a identifica noi domenii de colaborare și posibilități de a încheia noi parteneriate bilaterale în multiple arii de interes.
„Întâlnirea a fost una extrem de benefică, marcând un pas mare înainte în colaborarea româno-germană şi în identificarea domeniilor în care se pot realiza atât schimburi de informaţii şi expertiză, cât şi schimburi economice. Sunt pe deplin convins că atuurile noastre au fost unele convingătoare și că, la rândul nostru, vom avea extrem de multe de învățat din experiențele și bunele practici ale germanilor”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean, domnul Vákár István.
Cu acest prilej, vicepreședintele forului administrativ județean a prezentat, în detaliu, facilitățile pe care Parcurile Industriale administrate de Consiliul Județean le oferă investitorilor prin intermediul TETAROM S.A. Având în vedere importanța unor resurse umane adecvate în procesul de dezvoltare a unei companii, domnul Vákár a evidențiat faptul că judeţul Cluj este cel de-al doilea centru universitar al ţării, care deține o forţă de muncă înalt calificată și vorbitoare de limbi străine.
Totodată, vicepreședintele Consiliului Județean a făcut o scurtă prezentare a instituțiilor care funcționează în subordinea forului administrativ județean clujean, subliniind, totodată, și potenţialul economic, investiţional, turistic, cultural și recreativ al judeţului. Din dorința de a convinge oficialul german de avantajele pe care Clujul le are și pentru a evidenția într-un mod adecvat punctele forte care îl fac extrem de atractiv din perspectiva potenţialilor investitori, domnul Vákár a precizat faptul că regiunea este extrem de bine dezvoltată în ceea ce privește infrastructura și accesul la serviciile și utilitățile publice.
La rândul său, oaspetele străin s-a arătat interesat, în principal, de cooperarea în domeniul economic, în contextul dezvoltării unor noi afaceri pe teritoriul celor două țări, care să fie mutual avantajoase și să aducă beneficii tuturor celor implicați. De asemenea, oficialul german și-a manifestat dorința de construire a unui cluster sau a unui incubator de afaceri româno-german care să înglobeze tineri întreprinzători și să le ofere sprijinul necesar în procesul de creare a unei companii.
Totodată, consulul Republicii Federale Germania la Sibiu și-a exprimat intenția de a facilita realizarea unor parteneriate între firmele germane și universitățile din Cluj, în ideea dezvoltării și aprofundării relațiilor dintre Germania și zona Transilvaniei, precum și introducerea unor curse aeriene între Cluj și orașe din Germania.
În final, reprezentanții celor două părți au stabilit modalităţile viitoare de schimb de informaţii şi au decis să analizeze împreună ideea derulării în perspectivă a unor proiecte de interes comun, în special în domeniile economic şi cultural.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus