Ediția a XI-a festivalului cultural Miraje la Cluj-Napoca Reviewed by CD on . Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, instituție de învățământ special subordonată Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Asociația Lions Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, instituție de învățământ special subordonată Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Asociația Lions Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ediția a XI-a festivalului cultural Miraje la Cluj-Napoca

Ediția a XI-a festivalului cultural Miraje la Cluj-Napoca

Ediția a XI-a festivalului cultural Miraje la Cluj-Napoca

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, instituție de învățământ special subordonată Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Asociația Lions Club Genesis, Cluj – Napoca, organizează în perioada 3-9 mai 2018, cea de a XI – a ediție a Festivalului Cultural Miraje – Arta nu are limite!
Deschiderea ediției din acest an va avea loc în data de 3 mai, cu ocazia evenimentului ,,Biblioteca Vie” la Casa Artelor, B-dul Eroilor Nr. 16, începând cu ora 16.00. Manifestarea va fi susținută în parteneriat cu Departamentul de Psihopedagogie Specială din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, al Biroului pentru Studenți cu Dizabilități din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca și al Asociației Pontes, cărțile fiind înlocuite de oameni deschiși să-și împărtășească poveștile și experiențele deosebite confruntate cu prejudecăți și stereotipuri. Biblioteca Vie își propune să stimuleze dialogul între oameni militând pentru drepturile omului și atrăgând astfel atenția asupra diversității sub toate aspectele ei.
Luni, 7 mai 2018, începând cu ora 18.00, va fi organizată Cina pe întuneric, un eveniment desfășurat într-o locație special amenajată în incinta stadionului Cluj Arena. Scopul Cinei pe întuneric constă în conștientizarea provocării la care sunt supuse persoanele nevăzătoare și încercarea de a activa celelalte simțuri pentru a beneficia de o experiență inedită. Intrarea la acest eveniment se face numai pe bază de invitație!
Aproximativ 250 de elevi de la școli și licee speciale dar și de la școlile de masă din județele Mureș, Hunedoara, Buzău, Iași, Bistrița-Năsăud, Arad și Cluj vor performa în spectacole de teatru, muzică și dans pe scena Casei de Cultură a Studenților în data de 8 mai începând cu ora 16.00 , respectiv 9 mai, începând cu ora 15.00.
Fiecare seară de spectacol se va încheia cu un concert susținut de un invitat special:
Soprana Arona Bogda va urca pe scena Casei de Cultură a Studenților în data de 8 mai, după ora 19.00.
Artistul de muzică pop Bassel Romany și interpretul de muzică populară Grigore Sâmboan, sunt invitații speciali ai celei de-a doua seri.
O surpriză a ediției din acest an este prezența designerului coregraf Claudia Suciu, care va prezenta două colecții de haine pentru copii, în cele două zile de festival. Inedit este faptul că printre modelele designerului se vor afla și câțiva copii cu dizabilități, care vor prezenta moda pe podium.
Participanții la festivalul Miraje, alături de elevi și profesori de la școlile din Cluj-Napoca și alături de clujeni de toate vârstele, sunt invitați să ia parte activ și la celelalte activități pe care cea de-a XI-a ediție a festivalului le propune și care se vor desfășura pe parcursul zilei de 8 mai 2018 în intervalul orar 10.00-14.00 la:
• Bastionul Croitorilor – Centru de Cultură Urbană:
 Expoziția cu lucrări realizate de elevi ai Liceului Special Pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca.
 Atelierele Miraje de teatru, muzică și modelaj în lut, desfășurate sub coordonarea unor specialiști în domeniu.
• și în Parcul Central – zona Foișor:
 Labirintul senzorial propune parcurgerea ghidată, acoperit la ochi, a unui traseu de stimulare și explorare senzorială cu intenția de a experimenta senzații, stări și emoții deosebite apelând la toate simțurile.
Scopul Festivalului Cultural Miraje este acela ca, prin intermediul unor activități de tipul dans, muzică, teatru, arte plastice, tinerii cu dizabilități, alături de locuitori ai comunității locale, de tineri din școlile de masă din Cluj-Napoca sau din alte județe şi de artiști din diferite domenii artistice, să se implice activ la viața social culturală a orașului Cluj-Napoca.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus