Exercițiu de alarmare la Cluj-Napoca Reviewed by CD on . Continuă desfășurarea lunară a exercițiilor pentru testarea și verificarea sistemelor de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Mi Continuă desfășurarea lunară a exercițiilor pentru testarea și verificarea sistemelor de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Mi Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Exercițiu de alarmare la Cluj-Napoca

Exercițiu de alarmare la Cluj-Napoca

Exercițiu de alarmare la Cluj-Napoca

Continuă desfășurarea lunară a exercițiilor pentru testarea și verificarea sistemelor de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Miercuri, 7 februarie a.c., în intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivelul unităților administrativ teritoriale.

Principalele semnale care trebuie cunoscute de către populaţie:
– alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde, cu pauză de 10 secunde între ele,
– prealarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde, cu pauză de 12 secunde între ele,
– alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde, cu pauză de 4 secunde între ele
– încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute

Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte cunoașterea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor. În cadrul exerciţiului, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul judeţului Cluj şi audibilitatea mijloacelor de alarmare a populaţiei.

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus