Exercițiu de salvare în Cheile Turzii Reviewed by CD on . În plin sezon de vizitare a Rezervației Naturale Cheile Turzii, când afluxul turiștilor este considerabil mai mare iar riscul de accidente este și el destul de În plin sezon de vizitare a Rezervației Naturale Cheile Turzii, când afluxul turiștilor este considerabil mai mare iar riscul de accidente este și el destul de Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Exercițiu de salvare în Cheile Turzii

Exercițiu de salvare în Cheile Turzii

Exercițiu de salvare în Cheile Turzii

În plin sezon de vizitare a Rezervației Naturale Cheile Turzii, când afluxul turiștilor este considerabil mai mare iar riscul de accidente este și el destul de ridicat, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a organizat un intens antrenament de pregătire pentru salvatorii montani voluntari.
„E o inițiativă bună întrucât asigură tuturor salvatorilor montani, fie ei angajați sau voluntari, un nivel de pregătire optim, astfel încât să poată interveni în orice moment, în mod corespunzător, pentru salvarea turiștilor” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
Desfășurat pe versanții abrupți din Cheile Turzii, scopul acestui antrenament a fost acela de repetare a tehnicilor de salvare din verticală și din teren accidentat și, respectiv, aplicarea lor practică pe teren.
Astfel, o echipă de salvatori montani a simulat o salvare din pereții defileului, victima fiind evacuată din verticală până pe poteca turistică cu ajutorul tehnicilor de corzi, extrem de folosite la evacuarea victimelor în timpul verii.
Acest exercițiu a fost organizat în special pentru voluntarii și aspiranții Salvamont Cluj, în scopul exersării și repetării tehnicilor de salvare învățate, precum și pentru pregătirea în vederea obținerii atestării de salvator montan.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus