Festivalul-concurs județean de obiceiuri și tradiții „Țara Călatei” (ediția a IV-a) Reviewed by CD on . Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneri Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneri Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Festivalul-concurs județean de obiceiuri și tradiții „Țara Călatei” (ediția a IV-a)

Festivalul-concurs județean de obiceiuri și tradiții „Țara Călatei” (ediția a IV-a)

Festivalul-concurs județean de obiceiuri și tradiții „Țara Călatei” (ediția a IV-a)

Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Călățele, Centrul de Informare Turistică din Călățele și Asociația „De la lume adunate și-napoi la lume date”, organizează cea de-a IV-a ediție a Festivalului-concurs de obiceiuri și tradiții de iarnă „Țara Călatei” , eveniment care va avea loc duminică, 25 noiembrie 2018, de la ora 14.00, la Căminul Cultural din localitatea clujeană Călățele.
Festivalul își propune să încurajeze tinerii în a păstra și a pune în valoare creațiile folclorice autentice din zona lor de proveniență, în special a tradițiilor și obiceiurilor specifice sărbătorilor de iarnă. Totodată sunt motivați profesorii și îndrumătorii lor pentru a fi atrași în activități culturale și a păstra vii obiceiurile și tradițiile populare.
În cadrul concursului, tineri cu vârste între 8 și 18 ani, membrii ai unui ansamblu folcloric, se vor întrece la cele trei secțiuni: interpretare individuală, de grup și prezentarea costumului popular. Un juriu de specialitate în domeniul folclorului muzical și coregrafic, va aprecia autenticitatea și valoarea repertoriului prezentat de concurenți, interpretarea, costumele și ținuta scenică.
Festivitatea de premiere a concurenților va fi precedată de un spectacol de tradiții si obiceiuri de iarnă, dar și de un program de cântece patriotice, dedicat zilei României, ambele susținute de ansambluri folclorice, alături de interpreți de muzică populară.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus