Manifestari culturale la Răcătău, Râșca, Mintiul Gherlii și Iclod

Consiliul Judeţean Cluj, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, organizează luni, 2 mai 2016, o serie de manifestări culturale în mai multe localităţi ale judeţului Cluj.
Astfel, la Măguri Răcătău, Primăria şi Consiliul Local în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj (C.J.C.P.C.T. Cluj) vor organiza la Căminul Cultural din Răcătău un Spectacol Folcloric de Paşti. Participanţii se vor putea delecta cu muzica oferită de interpreții de muzică populară Andreea Bogdan, Alina Roba, Livia Hetea, Ioana Budaie, Daniela Crişan, Adrian Buză, Florina Trif şi Ansamblul Folcloric Cununa Apusenilor al primăriei din Măguri Răcătău.
Tot luni, 2 mai 2016, la Râşca, Primăria şi Consiliul Local în colaborare cu C.J.C.P.C.T. Cluj organizează un eveniment special creat pentru întreaga suflare a satului dar şi pentru fiii plecați din comunitate – Sărbătoarea Avram Iancu şi Fiii Satului. Programul manifestării debutează cu o slujbă religioasă, Tedeum la dezvelirea bustului lui Avram Iancu, urmând ca mai apoi să aibă loc premierea familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Întregul eveniment va fi încununat de Spectacolul folcloric oferit de Ansamblul ”Cununa Apusenilor” de la Gilău şi interpreții Radu Ciobanu, Violeta Tuinete Voinea, Mihai Badiu, Delia Toderici Marcela Silaghi, Lavinia Daiana Mariş, Iulia Bucur, Mădălina Mîrza, Ioana Breda Morar, Mariana Morcan precum şi mult îndrăgitul interpret la taragot, Dumitru Fărcaş. Spectacolul va fi pigmentat și de prezența actorului de comedie Claudiu Racz (Rabă). Sărbătoarea Avram Iancu şi Fiii Satului de la Râșca se va finaliza cu o horă țărănească.
Un spectacol folcloric va fi și la Mintiul Gherlii, unde Asociația folclorică Mugurii Mintiului în colaborare cu C.J.C.P.C.T. Cluj, cu ocazia aniversării a cinci ani de la înființarea Ansamblului Folcloric Mugurii Mintiului, organizează un spectacol folcloric la care vor participa Ansamblul Folcloric Mugurii Mintiului şi interpreții Vlăduț Lazăr, Robert Moldovan, Raul Oltean, Claudiu Moldovan şi Raisa Moldovan, Cristina Beldean Moşuțan şi Ciprian Picovici, acompaniamentul fiind oferit de orchestra populară condusă de Nelu Boca.
Tot în 2 mai, la Orman, comuna Iclod, va avea loc prima ediție a evenimentului ”Cum era în sat odată şi Joc La Şură”, eveniment organizat de Asociația Tradiții Ormănene în colaborare cu C.J.C.P.C.T. Cluj. Programul artistic va fi asigurat de către Grupul folcloric Tradiții Ormănene, Ansamblul folcloric Rapsodia Someşană Cluj-Napoca, Ansamblul Dansatorii de pe Someş și interpreții de muzică populară Ioana Roman, Alina Loredana Lung, Voichița Naghi, Georgiana Lobonț, Angela Nistor şi Ioan Merca. Manifestarea se va încheia cu un joc la sură susținut de ceteraşi de seamă de pe Valea Someşului.

Recomandari

Alte Articole