Percheziții în județul Cluj la persoane bănuite de trafic internațional de droguri

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Gorj efectuează 14 percheziţii domiciliare pe raza a cinci judeţe şi a municipiului Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic internaţional de medicamente ce au în componenţă substanţe cu efect psihoactiv, asimilate drogurilor de risc.

La data de 16 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combate a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T- B.T. Gorj, efectuează 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj, Timiş şi a municipiului Bucureşti.

De asemenea, sunt puse în executare 12 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracţiuni.

Activităţile vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc.

În fapt, membrii grupării infracţionale sunt bănuiţi că, începând cu anul 2014, ar fi procurat, distribuit, transportat şi comercializat medicamente ce au în componenţă substanţe cu efect psihoactiv.

Astfel, cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi comercializat medicamente, provenite din diferite depozite de medicamente din România, Bulgaria şi Republica Serbia, atât pe teritoriul României (pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj), cât şi în țările nordice (Norvegia, Danemarca, Suedia), unde ar fi fost valorificate sub formă de droguri.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 55.000 de comprimate de medicamente, având în componență substanțe cu efect psihoactiv, 200.000 de țigarete fără timbru fiscal, 30.000 de lei, precum și o armă cu glonț de calibru 8 mm.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj vor fi conduse nouă persoane, pentru audieri și dispunerea măsurilor procedurale ce se impun.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, respectiv scoatere din țară de droguri de risc și contrabandă.

La acţiuni participă poliţişti de la structurile de combatere a criminalităţii organizate din Timişoara, Cluj, Gorj şi Bucureşti, precum şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Recomandari

Alte Articole