Premieră și spectacole caritabile la Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca Reviewed by CD on . La finalul acestei săptămâni, artiștii Teatrului de Păpuși „Puck”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, vor susține spectacole La finalul acestei săptămâni, artiștii Teatrului de Păpuși „Puck”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, vor susține spectacole Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Premieră și spectacole caritabile la Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca

Premieră și spectacole caritabile la Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca

Premieră și spectacole caritabile la Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca

La finalul acestei săptămâni, artiștii Teatrului de Păpuși „Puck”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, vor susține spectacole ale căror încasări vor fi donate în cadrul Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști” 2018, organizată de UNITER pentru sprijinirea oamenilor de teatru din toată țara aflați în situații dificile.
În acest context, premiera spectacolului „Povești clujene”, în regia Ibolyei Varga, va avea loc vineri, 9 martie a.c., de la ora 11.00. Acesta va fi jucat în scopuri caritabile sâmbătă, 10 martie a.c., de la ora 11.00. Poveștile fac parte dintr-un volum semnat de Zágoni Balázs, un tânăr scriitor clujean contemporan. Inspirate din întâmplări și personaje reale ale Clujului, începând din secolele IX-X și până la începutul secolului XX, aceste povești au ca temă onestitatea, onoarea și curajul.
Prima poveste are în centru o fetiță mai băiețoasă din fire, care se împotrivește mereu normelor familiei. De pildă, trage cu arcul pe ascuns, iar asta se întâmplă într-o perioadă în care fetele nu aveau voie să folosească arcul. A doua poveste se petrece în secolul XVI, în perioada atacurilor turcești. Protagonistul acțiunii este un tânăr apicultor care ajunge să salveze Clujul cu ajutorul albinelor. A treia poveste se petrece la finalul secolului IX și are legătură cu primul tramvai al orașului, cu locomotivă cu aburi. De asemenea, este evocat momentul în care ajunge la Cluj complexul statuar Matei Corvin.
Spectacolul își propune să îi ajute pe copii să descopere în ce oraș frumos trăim, ce istorie interesantă are și, totodată, să învețe că trebuie să respecte moștenirea spirituală și culturală a acestuia. Distribuția spectacolului este alcătuită din actorii Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, Balogh Dorottya, Akos Attila, Kötő Áron și Urmánczi Jenő. Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Cel de-al doilea spectacol inclus în programul UNITER este „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă, în regia Doinei Dejica și va avea loc duminică, 11 martie a.c., de la orele 11.00 și 12.30. Este un spectacol foarte popular în rândul copiilor, mai ales datorită faptului că respectă convenția clasică a păpușilor la paravan, în care se regăsesc detaliile poveștii consacrate.
În această viziune regizorală se face apel la sentimente reale, la situații de viață, la tipuri de caractere, formându-se astfel un bagaj emoțional și rațional cu care copilul rămâne după plecarea din sala de spectacol.
Scenografia spectacolului este realizată de Epaminonda Tiotiu, iar din distribuție fac parte actorii Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie / Angelica Pamfilie, Ionuț Constantinescu, Călin Mureșan și Adina Ungur. Cele două reprezentații au loc în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Reamintim faptul că, Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca se alătură celor 48 de teatre din toată țara înscrise în cea de-a 17-a ediție a Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști” 2018 care susțin în luna martie spectacole caritabile, donând încasările Fondului de Solidaritate Teatrală. Cei care vor să sprijine campania au posibilitatea să vireze bani în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrală.
Astfel, instituția clujeană de cultură își va dona încasările din vânzarea biletelor de intrare la spectacolele din acest weekend pentru sprijinirea oamenilor de teatru din toată țara aflați în situații dificile. Nicu Alifantis, Alexandrina Halic, Emilia Popescu și Marian Râlea sunt ambasadorii de anul acesta ai Campaniei „Artiștii pentru artiști”, cei care îi invită pe spectatori să devină parte din schimbarea atitudinii față de situația delicată, dar rezolvabilă, a artiștilor aflați în dificultate.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus