Săptămâna Europeană a Mobilității și Ziua Europeană fără Mașini, marcate la Cluj Napoca Reviewed by CD on . Consiliul Judeţean Cluj în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj şi Clubul de Cicloturism Napoca, organizează azi, 19 septembrie 2013, o serie d Consiliul Judeţean Cluj în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj şi Clubul de Cicloturism Napoca, organizează azi, 19 septembrie 2013, o serie d Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Săptămâna Europeană a Mobilității și Ziua Europeană fără Mașini, marcate la Cluj Napoca

Săptămâna Europeană a Mobilității și Ziua Europeană fără Mașini, marcate la Cluj Napoca

Săptămâna Europeană a Mobilității și Ziua Europeană fără Mașini, marcate la Cluj Napoca

mobilitate europeanaConsiliul Judeţean Cluj în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj şi Clubul de Cicloturism Napoca, organizează azi, 19 septembrie 2013, o serie de acţiuni dedicate celebrării Săptămânii Europene a Mobilităţii şi a Zilei Europene fără Maşini. Astfel, de la ora 10.00, în Sala de Şedinţe a Consiliului Judeţean, va avea loc conferinţa “Aerul curat-alegerea ta!”, conferinţă organizată cu ocazia Săptămânii Mobilităţii Europene şi a Zilei Europene fără Maşini”.

Conferinţa va fi urmată, începând cu ora 12.00, de un marş al bicicletelor, pe traseul Calea Dorobanţilor (Consiliul Judeţean Cluj)- OMV- B-dul 21 Decembrie 1989-Piaţa Avram Iancu – Calea Dorobanţilor, marş la care vor participa personalităţi ale vieţii publice clujene dar şi cetăţeni potenţial interesaţi, organizatorii punând la dispoziţia acestora, în mod gratuit, bicicletele necesare.
Ambele manifestări au ca subiect mobilitatea urbană durabilă în Cluj-Napoca, cu accent pe promovarea transportului în comun şi a utilizării bicicletei, dar şi a mişcării atât de benefice Mediului şi Sănătăţii.
Cu acest prilej, Consiliul Judeţean Cluj îşi propune să sensibilizeze cetăţenii cu privire la folosirea transportului în comun, a bicicletelor şi a mersului pe jos, în detrimentul transportului auto, fapt pentru care îi invită pe toţi cetăţenii să marcheze această zi, prin acţiuni simple, precum renunţarea deplasării la serviciu cu autoturismul personal.
Reamintim faptul că, în fiecare an, în luna septembrie, oameni de pe întreg globul se întâlnesc pe străzi, în parcuri, între blocuri, pentru a sărbători Ziua Mondială fără Maşini (22 septembrie) şi Săptămâna Europeană a Mobilităţii (16-22 septembrie).

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus