Stimulent financiar din partea statului, pentru firmele care angajează elevi și studenți pe perioada vacanței Reviewed by CD on . Angajatorii care, pe perioada vacanţelor stabilite potrivit legii, încadrează în muncă elevi şi studenti, beneficiaza de un stimulentul financiar lunar care est Angajatorii care, pe perioada vacanţelor stabilite potrivit legii, încadrează în muncă elevi şi studenti, beneficiaza de un stimulentul financiar lunar care est Rating:
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Stimulent financiar din partea statului, pentru firmele care angajează elevi și studenți pe perioada vacanței

Stimulent financiar din partea statului, pentru firmele care angajează elevi și studenți pe perioada vacanței

Stimulent financiar din partea statului, pentru firmele care angajează elevi și studenți pe perioada vacanței

Angajatorii care, pe perioada vacanţelor stabilite potrivit legii, încadrează în muncă elevi şi studenti, beneficiaza de un stimulentul financiar lunar care este egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare (500 lei). Acesta se acordă la cererea angajatorului din bugetul asigurărilor pentru şomaj, proporţional cu timpul efectiv lucrat de către elevii şi studenţii în cauză, pe perioada vacanţei.

Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.
În vederea acordarii stimulentului financiar lunar, angajatorii încheie cu agenţia pentru ocuparea forţei de munca judeţeana, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor şi studenţilor aflaţi în perioada vacanţelor, o convenţie.
Acte normative : Legea nr. 72/2007 privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor; Hotararea nr. 726 din 4 iulie 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii mentionate.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus