Ziua Internaționala a Alimentului, aniversată cu legume și fructe colorate în Cluj-Napoca

Joi, 16 octombrie 2014, la Scoala Gimnaziala Horea, a avut loc un eveniment in cadrul proiectului european „We love Eating- Bucura-te de sanatate!” organizat de catre studentii membri ai Asociatiei Stiinta si Tehnologia Alimentelor (A.S.T.A) din cadrul USAMV si Lorena Somesan o tanara nutritionist-dietetician, pentru a marca in comunitatea noastra Ziua Mondiala a Alimentatiei. Studentii au organizat timp de citeva ore activitati de educatie si informare privind privind importanta consumului de legume si fructe de sezon pentru copiii din clasa 0 ai scolii.
In cadrul activitatilor copiii au colorat legume si fructe, si au avut ocazia sa deguste un delicios dovleac copt in cuptor de restaurantul Memo 10, precum si suc de mere proaspat stors – de la producator local din Cluj-Napoca. De asemenea, copiilor li s-au oferit struguri si mere.
„Foarte putini dintre copiii din Romania consuma fructe si legume cu placere, principalul nostru obiectiv fiind cresterea consumului acestor alimente la copii de 6-7 ani. Prin aceasta activitate, am incercat sa ii facem sa inteleaga ca este bine sa consume minim 4 culori de fructe si 4 culori de legume zilnic. Prescolarul trebuie sa „fie prieten” cu aceste alimente si sa le consume cu placere, nu din obligatie, in acest fel le inducem si un obicei sanatos. Fructele si legumele colorate contin multe din substantele nutritive de care are nevoie organismul: antioxidanti si vitamine, dar si putine calorii pentru a ne putea mentine starea de sanatate” a explicat Lorena Somesan, un tanar nutritionist-dietetician care s-a alaturat cu entuziasm campaniei derulate de Primaria Cluj-Napoca cu ajutorul partenerilor locali.
Ziua mondiala a alimentatiei (ZMA), este sarbatorita in fiecare an in intreaga lume, pe data de 16 octombrie, marcand celebrarea infiintarii in 1945 a Organizatiei Mondiale pentru Alimentatie si Agricultura, structura a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU).
In fiecare an se abordeaza o tema diferita, pentru focusarea spre acel sector al agriculturii, tema din acest an fiind „Family farming”.

Recomandari

Alte Articole