Manifestările vor debuta joi 24 ianuarie la ora 10.00 cu o lansare de carte găzduită de Sala Mare a Primăriei Turda. Este vorba de volumul „Cartea  de aur a Turzii, Câmpiei Turzii şi a comunelor care fac parte din Comunitatea Urbană Arieş: eroi şi veterani din primul război mondial” semnat de prof. Valentin Vişinescu, ec. Tudor Ştefănie şi pr. Radu Miclăuş.

Biblioteca Municipală “Teodor Murăşanu” a pregătit două activităţi care  vor avea loc la cele două secţii pentru copii. Prima acţiune, o scenetă susţinută de elevii clasei a III –a de la Şcoala Teodor Murăşănu, va debuta la ora 10.00. Copiii coordonaţi de învăţătoarea Felicia Oaidă vor prezenta o dramatizare după povestirea „Moş Ion Roată şi Unirea” de Ion Creangă. De asemenea, la filiala Oprişani, începând cu ora 10.30 se va face o audiţie a povestirii „Moş Ion Roată şi Unirea”, urmată de o prezentare a semnificaţiei Unirii Principatelor la care participă copiii de la Grădiniţa Socială „Acoperământul Maicii Domnului”

Casa de Cultură Turda vă invită să participaţi, începând cu ora 18.00, la un spectacol folcloric găzduit de Teatrul Municipal Turda, susţinut de artişti şi ansabluri folclorice locale, dar şi invitaţi din alte localităţi.

– Ansamblul Folcloric „Datina Turdeană” al Casei de Cultură

– Ansamblul Folcloric „Comori Ardelene”

– Ansamblul Folcloric „Crăişorii”

– Ansamblul Folcloric „Tradiţii Uiorene” – Ocna Mureş

Solişti: Emilia Haţegan, Maria Lazea, Crina Praţa, Oana Venţel

Invitaţi: Maria Dan Păucean, Alexandru Făgădar

Conducerea muzicală: Nelu Kersedi

Coregrafia: Ioan Cuc

De la ora 20.00, turdenii sunt asteptaţi să se prindă în Hora Unirii ce va fi organizată în centrul municipiului, lângă statuia lui Avram Iancu.

Manifestarile dedicate Unirii Principatelor se vor încheia cu un foc de artificii.

Recomandari

Alte Articole