Miercuri, 1 noiembrie 2017, Consiliul Județean Cluj a predat Ministerului Sănătății, prin intermediul unui protocol de predare-primire, terenul pe care va fi edificat viitorul Spital Regional de Urgență de la Cluj.
Predarea efectivă a terenului și semnarea acestui document reprezintă ultimul pas procedural legal, Consiliul Județean Cluj îndeplinindu-și în acest fel toate obligațiile ce îi reveneau în ceea ce privește edificarea acestui obiectiv medical de importanță strategică pentru județul Cluj și pentru întreaga regiune de Nord-Vest a țării. Astfel, la finalul unei proceduri extrem de complexe, Consiliul Județean a pus la dispoziția Ministerului Sănătății un teren cu o situație juridică pe deplin clarificată și fără niciun fel de probleme, nesupus nici unor cereri de revendicare, negrevat de sarcini și care nu face obiectul niciunui litigiu.
„Este un pas extrem de mare înainte în procesul de construire a Spitalului Regional de Urgență. Predarea efectivă a terenului consfințește faptul că am finalizat cu succes tot ceea ce ținea de noi legat de acest proiect atât de important pentru județul Cluj. Sper că eforturile noastre vor fi continuate cu succes și că în cel mai scurt timp vor veni și banii, astfel încât să se înceapă construcția efectivă”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
Reamintim în acest context faptul că forul administrativ județean a fost primul dintre autoritățile din țară vizate de construirea unui spital regional, respectiv Cluj, Iași și Craiova, care a finalizat întreaga procedură prin care s-a pus la dispoziție un teren propice amplasării unui spital regional de asemenea dimensiuni. Pentru a se putea ajunge în această etapă finală, Consiliul Județean a derulat o procedură laborioasă prin intermediul căreia a dezmembrat terenul în cauză și s-a ocupat de evaluarea suprafeței care se transmite în vederea construirii spitalului, comunicând raportul de evaluare Ministerului Sănătății. Totodată, a adoptat hotărârea 167/26.07.2017 de modificare a HCJ nr. 258/29.11.2016 prin care terenul a fost transferat din domeniul public al județului Cluj în domeniul public al Statului Român. Ulterior, Consiliul Județean a acționat pentru înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului Statului Român și a întreprins demersurile necesare în vederea casării și, respectiv demolării construcțiilor dezafectate existente pe terenul în cauză.
Procedura de predare-primire a inclus și o vizită în teren, pe amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgență, situat în comuna Florești, Str. Avram Iancu, nr. 370-374.
Pas înainte pentru înființarea Compartimentului de Primiri Urgențe de Specialitate la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de...
Deschide