Construcția clădirii-internat a Liceului pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca, tot mai aproape de finalizare

Proiectul Consiliului Județean Cluj de edificare în cadrul Liceului pentru Deficienți de Auz a unui nou corp de clădire, cu destinație de internat, avansează în ritm alert. Au fost deja finalizate, astfel, în proporție de 100%, structura de rezistenţă şi execuția terasei, respectiv termoizolația și hidroizolația acesteia, reușindu-se inclusiv închiderea exterioară a clădirii prin lucrări de zidărie și tâmplărie.
În prezent lucrările se desfășoară la interiorul clădirii, tencuielile la pereți și tavane depășind deja stadiul de execuție de 70%. În același timp, montarea panourilor electrice a trecut de 85%, lucrările continuând în ritm alert în ceea ce privește pardoselile, montarea circuitelor electrice, realizarea circuitelor pentru încălzire și montarea radiatoarelor precum și realizarea instalațiilor sanitare.
„Am cerut constructorilor mobilizare maximă, astfel încât să putem finaliza internatul cât mai curând. De altfel, chiar și acum se lucrează intens, lucrările nefiind oprite nici măcar în zilele din preajma sărbătorilor. Ceea ce ne dorim este ca noul an educațional să ne găsească cu acest imobil complet finalizat și dotat, dat în folosința elevilor. În acest fel vom oferi copiilor cu deficiențe de auz condiții de cazare, masă și de studiu demne de o școală europeană a mileniului III”, consideră președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.
Reamintim în acest context faptul că imobilul nou-edificat are un regim de înălțime D+P+3E, cu o suprafață construită de 610,00 mp și o suprafață desfășurată de 2559,67 de mp. Subsolul este compus dintr-un adăpost de apărare civilă, centrală termică, depozite de alimente, spălătorie, uscătorie, călcătorie și grupuri sanitare pentru personal. La parterul clădirii se află o sală de mese cu o capacitate de 128 de locuri, bucătăria și infirmeria, în timp ce la cele trei etaje superioare se amenajează câte 14 camere și grupuri sanitare. Toate acestea vor crea un număr de 150 de locuri de cazare în dormitoare ce vor găzdui câte patru elevi, existând o baie comună pentru câte două dormitoare. Valoarea totală a proiectului este de 9.568.000 de lei, Consiliul Județean alocând toate sumele necesare, pe măsura evoluției lucrărilor. În ceea ce privește bugetul alocat de Consiliul Județean în anul 2018 acestei investiții, acesta a fost de 3.500.000 de lei.

Recomandari

Alte Articole