Intervențiile salvamontiștilor clujeni în perioada vacanței de iarnă

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a fost solicitat în perioada sărbătorilor de iarnă și a vacanței de iarnă, în intervalul 21 decembrie 2018-13 ianuarie 2019, pentru a acorda primul ajutor în nu mai puțin de 57 de cazuri petrecute pe pârtiile de schi din județ, respectiv cele de la Muntele Băișorii, Feleac, Buscat și Mărișel. Cele mai multe accidente s-au datorat neadaptării vitezei de coborâre la nivelul de cunoștințe al schiorului. Totodată, s-a intervenit în alte 6 cazuri, pe pârtiile de sănii sau în zona montană, cel mai grav caz, o suspiciune de fractură de coloană producându-se la săniuș, pe părtia Feleac.
Președintele Consiliului Județean, domnul Alin Tișe: „Sărbătorile și vacanța de iarnă au reprezentat, din păcate, o perioadă destul de aglomerată pentru salvamontiștii clujeni. Aceștia au fost, ca de obicei, la datorie, și au intervenit prompt și eficient pentru acordarea primului ajutor și pentru salvarea unor vieți aflate într-o evidentă stare de pericol. Îi felicit și le mulțumesc pentru că datorită lor iubitorii muntelui și ai sporturilor de iarnă se pot simți cu adevărat în siguranță”.
În ceea ce privește numărul relativ mare de persoane implicate în aceste accidente, mai exact 66, trebuie ținut cont de faptul că numărul de accidente este în corelație cu creșterea numărului celor care practică aceste sporturi de iarnă.

Recomandari

Alte Articole