Proiectul mamut din fonduri europene nerambursabile câștigat la sfârșitul anului 2018 de Compania de Apă Someș SA, societate al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Cluj, în valoare de peste 355,6 milioane de euro, înaintează în ritm alert, acesta aflându-se în diferite etape corespunzătoare procedurii de licitație a lucrărilor de execuție.
În ceea ce privește zona Dejului, lucrările ce se vor realiza în acest areal în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020” au o valoare totală cumulată estimată de 32.331.495 euro. Execuția acestora este structurată pe patru contracte-loturi de lucrări, dintr-un total de 34, cât numără întreaga investiție.
Cel mai avansat contract care se derulează pe teritoriul județului Cluj este, în acest moment, cel identificat în documentațiile tehnico-economice ale proiectului ca având nr. 4, contract pentru care Consiliul Județean Cluj a emis deja Autorizația de construire.
Totodată, documentația de atribuire a acestui contract a fost recent trimisă Agenției Naționale pentru Achiziții Publice în vederea încărcării în sistemul electronic de licitații SICAP. Acest contract, a cărui valoare estimată este de 13.680.327 de euro, prevede, în principal, realizarea a aproximativ 100 de km de noi rețele de distribuție a apei potabile și de canalizare, respectiv de edificare a cinci noi stații de pompare, lucrările urmând a fi realizate în nu mai puțin de cinci localități: municipiul Dej, satele Bobâlna, Oșorhel și Vâlcele (comuna Bobâlna) și comuna Recea Cristur.
În ceea ce privește Contractele de lucrări 12, 13 și 25, prin intermediul cărora se va introduce apă potabilă, respectiv se vor moderniza rețele de apă și canalizare în nu mai puțin de 16 localități învecinate municipiului Dej, acestea se găsesc în diferite etape de obținere a autorizațiilor de construire și de finalizare a documentațiilor de atribuire în vederea publicării lor în SICAP.
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ceea ce ne dorim este ca toate contractele de lucrări aferente acestui proiect din fonduri europene, unicat la nivelul operatorilor de servicii din România din punctul de vedere al valorii sale, să parcurgă cât mai rapid procedurile impuse de lege. Ne propunem, astfel, ca perioada cuprinsă între publicarea documentației și semnarea contractului să nu depășească șase luni”.
Reamintim în acest context faptul că principalele categorii de lucrări de utilități publice ce se vor realiza în zona Dej și care vor duce la un procent de racordare la sistemul public de alimentare cu apă potabilă extrem de aproape de 100%, sunt următoarele: 191 de km de noi rețele de distribuție a apei potabile, 15 noi stații de pompare a apei potabile și a celei uzate, 11 noi stații de clorinare, 73 de km de noi conducte de canalizare, 12 rezervoare de înmagazinare a apei din care nouă absolut noi, o stație de epurare a apelor uzate, etc.
Peste 6.800 de părinți au apelat serviciul ALOPEDI în primul semestru
Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, împreună cu reprezentanții Spitalului...
Deschide