Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, desfășoară un program de recuperare pentru persoanele care au rămas cu diverse probleme de sănătate în urma infecției cu COVID-19.
În cadrul Protocolului de reabilitare post COVID-19, pacienții beneficiază de consult de specialitate, completat, după caz, de evaluări în alte specialități medicale, analize de laborator sau explorări imagistice și electrofiziologice. Baza de tratament pentru fizioterapie a spitalului este dotată cu aparatură modernă, care răspunde necesităților de reabilitare a pacienților, pe parcursul programului ambulator de recuperare fiind folosite în asociere tratamente medicamentoase și mijloace de fiziokinetoterapie. Procedurile utilizează tehnici de kinetoterapie personalizată, masaj medical, proceduri de electroterapie, hidroterapie, termoterapie și aerosoli.
De asemenea, prin intermediul programului, pacienții beneficiază de control multidisciplinar la medici specialiști care realizează evaluarea medicală și completează planul terapeutic în funcție de evoluție și dizabilități, adaptat în permanență situației medicale a bolnavului.
Avantajul unității sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean este faptul că majoritatea specialităților cu rol crucial în tratamentul sechelelor post infecția cu COVID-19 se regăsesc în cabinete medicale funcționale în ambulatorul instituției: cardiologie, interne, neurologie, balneologie, reumatologie, diabetologie, oftalmologie, ortopedie, chirurgie plastică și generală, psihiatrie, psihologie.
Informații legate de modalitatea de programare și actele necesare se pot obține pe pagina web a Spitalului Clinic de Recuperare www.recuperarecluj.ro.
Peste 6.800 de părinți au apelat serviciul ALOPEDI în primul semestru
Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, împreună cu reprezentanții Spitalului...
Deschide