Aeroportul Internațional Cluj a câștigat un proiect european privind studiile pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri și marfă.
Întrucât proiectul promovează dezvoltarea unui sistem integrat de transport multi-modal, acesta se înscrie în prioritatea 1 a Programului TEN-T. Valoarea studiilor se ridică la 2 milioane de euro, finanțare asigurată în proporție de 50% din fonduri nerambursabile TEN-T, iar 50% din fonduri proprii ale aeroportului.
Studiile care vor fi efectuate pe aeroportul clujean au drept scop realizarea unei infrastructuri complexe care să conecteze actualele terminale de pasageri şi serviciile oferite la reţeaua de cale ferată pentru călători, precum şi realizarea unei legături de transport marfă între reţeaua de cale ferată şi viitorul terminal cargo al aeroportului. Obiectivele acestor studii sunt de a evalua fezabilitatea şi sustenabilitatea unui sistem de transport intermodal, atât pentru pasageri, cât şi pentru marfă.
“Faptul că Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca este singurul aeroport din România căruia i-a fost aprobat un astfel de proiect este unul extrem de îmbucurător întrucât vine să confirme, odată în plus, expertiza de care dispune în momentul de faţă aeroportul clujean. Contribuind la conturarea şi implementarea unei abordări strategice şi coordonate în ceea ce priveşte extinderea şi modernizarea aeroportului, proiectul are o importanţă majoră atât pentru dezvoltarea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, cât şi pentru dezvoltarea judeţului Cluj şi a întregii regiuni deservite”, spune Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj.
Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca este regie autonomă și se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj.