Au demarat lucrările de construire a unui pod nou în satul Văleni (comuna Călățele)

Au demarat lucrările de construire a unui pod nou în satul Văleni (comuna Călățele)

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările ce vizează refacerea podului situat în localitatea Văleni, comuna Călățele, pe drumul județean 108C, la km 40+700.
𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝐶𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑢𝑟𝑚𝑎𝑟𝑖𝑚 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑎 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑜𝑑𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑒 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒𝑛𝑒 𝑠𝑎 𝑜𝑓𝑒𝑟𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑐𝑖𝑝𝑎𝑛𝑡𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑙𝑎 𝑡𝑟𝑎𝑓𝑖𝑐 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑜𝑝𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑑𝑒 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡𝑎 𝑠𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑓𝑜𝑟𝑡. 𝑃𝑜𝑑𝑢𝑙 𝑑𝑖𝑛 𝑉𝑎𝑙𝑒𝑛𝑖 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑑𝑜𝑎𝑟 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑢𝑙 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚 𝑚𝑎𝑖 𝑎𝑚𝑝𝑙𝑢, 𝑖𝑛 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑜𝑎𝑑𝑎 𝑢𝑟𝑚𝑎𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑣𝑜𝑚 𝑖𝑛𝑐𝑒𝑝𝑒 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑖 𝑙𝑎 𝑎𝑙𝑡𝑒 𝑝𝑜𝑑𝑢𝑟𝑖 𝑎𝑚𝑝𝑙𝑎𝑠𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑒 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒𝑛𝑒”.
După demolarea structurii podului deteriorat se va trece la executarea noului pod. Acesta a fost proiectat cu o suprastructură de beton, pe grinzi precomprimate cu corzi aderente și infrastructură cu elevații masive de beton fundate direct.
Lucrările vizează și regularizarea albiei aferente. În acest sens, în vederea scurgerii corespunzătoare a apei prin albie, aceasta va fi calibrată pe o lungime de 60 de metri, aproximativ 20 de metri în amonte și 40 de metri în aval de podul ce se construiește.
În această fază se execută lucrări de montare a armăturilor pentru zidurile de regularizare a albiei, după ce, în prealabil, a fost realizată șapa de beton de egalizare.
Lucrările sunt executate de Asocierea Dalyos Fly SRL – Drumex SRL și au o valoare totală de 840.500 de lei, fără TVA.

Recomandari

Alte Articole