Teatrul de Păpuși ,,Puck”, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, invită publicul de toate vârstele, iubitor de teatru, miercuri, 28 februarie 2018, de la ora 18.00, la premiera spectacolului ,,Baladele balaurului”, în regia lui Imecs-Magdó Levente.
Spectacolul este realizat de către trupa independentă de teatru Váróterem Projekt și Teatrul de Păpuși „Puck”. Pregătirile au început în vara anului 2017, atunci când cele două trupe au lansat proiectul ,,Eroi și Eroine”, pentru elevi din clasele școlare III-VII. Organizatorii au primit 14 povești scrise de copii, scenariul spectacolului fiind scris pe baza celor mai inspirate și interesante povești. După primirea textelor, trupele au organizat un atelier de creație pentru copiii-scriitori.
Acțiunea poveștii începe atunci când cele trei fete ale Împăratului Țării Poveștilor se trezesc într-un loc necunoscut, într-o cameră întunecată. Probabil cineva le-a presărat cu o briză de somn și le-a răpit. Fetele sunt închise împreună cu Soția provizie, care speră că Viteazul Mâncare o să vină să le elibereze. Răpitorul este însuși balaurul. Cu toate puterile, înțelepciunea și instinctele lor, fetele se străduiesc să găsească soluția pentru eliberare.
Regia este semnată de Imecs-Magdó Levente, dramaturgia și muzica de Bertóti Johanna, costumele de Kupás Anna, iar păpușile sunt concepute și realizate de Kürti Andrea. În distribuție: Sebők Maya, Udvari-Kardos Tímea, Pál Emőke, László Réka și Csepei Zsolt. Lumini și sunet: Sipos Júlia.
Spectacolul se joacă limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de 7 ani. Totodată, spectacolul „Baladele balaurului” va avea o reprezentație și sâmbătă, 3 martie, de la ora 11.00.
De asemenea, duminică, 4 martie 2018, cei mari și cei mici sunt așteptați cu drag la cele două reprezentații ale spectacolului „Punguța cu doi bani”, în regia lui Decebal Marin. Prima va avea loc de la ora 11.00, iar cea de-a doua de la 12.30.
În acest specatcol este redată într-o manieră de un comic spumos povestea binecunoscută a lui Creangă, având în prim-plan aventurile pline de haz ale cocoșului și punguţei sale pierdute. În această viziune regizorală „Punguța cu doi bani” este și o poveste pentru cei mari.
„Călătoria inițiatică a cocoșului prin apă și foc, prin încercările planului material, este trecută cu bine, deoarece acesta urmărește cu fervoare doar principiul unic, esența, reprezentați aici de punguță. Trezirea cocoșului prin bătaie semnifică, de fapt, trezirea principiului solar, pozitiv, emisiv necesar în lupta cu inerția, tendințele grosiere, stagnante, prezente în fiecare dintre noi. În piesă, povestea și călătoria inițiatică a cocoșului este îmbogățită de personaje și situații noi, care, prin ritm, culoare și umor pigmentează și întregesc atât jocul vieții, cât și jocul cosmic”, precizează regizorul Decebal Marin.
Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustraţia muzicală de Traian Păcurar. Distribuţia este alcătuită din Ramona Atănăsoaie, Andra Ștefan, Iulian Lungu, Călin Mureșan, Constantinescu Ionuț, Robert Gutunoiu, Adina Ungur, Angelica Pamfilie și Ion Iurcu. Spectacolul se joacă în limba română, vârsta minimă recomandată fiind de trei ani.
Pas înainte pentru înființarea Compartimentului de Primiri Urgențe de Specialitate la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de...
Deschide