Certificare de înaltă competenţă obţinută de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj Napoca

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, unitate sanitară care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a obţinut din partea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (A.N.M.C.S.) Certificatul de Acreditare care atestă faptul că serviciile medicale oferite răspund tuturor nevoilor pacienţilor, atât ale celor care necesită spitalizare, cât şi ale persoanelor care solicită diferite investigaţii sau analize.
Potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii, instituţia medicală a fost încadrată în categoria II, subcategoria II M pentru unităţile monoprofil, atestare care certifică un standard ridicat de competenţă şi care se acordă spitalelor ce deservesc populaţia judeţului din aria sa administrativ-teritorială, precum şi din judeţele limitrofe, cu nivel sporit de dotare şi perfecţionare a resurselor umane, asigurând furnizarea serviciilor medicale cu grad mare de complexitate.
În urma analizei şi a evaluării efectuate pe baza criteriilor stabilite la nivel naţional în vederea obţinerii Certificatului de Acreditare, prin Ordinul Preşedintelui A.N.M.C.S., Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca a obţinut un punctaj de nu mai puţin de 92,27%, punctaj care demonstrează un standard înalt al calităţii actului medical.
„Obţinerea acestei acreditări este mai mult decât îmbucurătoare întrucât ea reconfirmă calitatea serviciilor de care au parte pacienţii dar şi dotarea corespunzătoare a unităţii medicale. Este, cu certitudine, rezultatul unei munci în echipă şi care se datorează, deopotrivă, competenţei, profesionalismului şi dăruirii personalului spitalului, dar şi ambiţiosului program de dotare cu aparatură medicală de ultimă generaţie finanţat de Consiliul Judeţean Cluj”, a declarat domnul Alin Tişe, preşedintele forului administrativ judeţean.
Acreditarea Spitalului de Boli Infecţioase din Cluj a survenit la finalul unui extrem de laborios proces de evaluare a tuturor structurilor, compartimentelor funcţionale şi a serviciilor acestuia. Termenul de valabilitate al certificatului de acreditare este de cinci ani, interval de timp în care A.N.M.C.S. va sprijini unitatea în vederea menţinerii şi optimizării calităţii actului medical şi va colabora cu personalul în cadrul procesului de monitorizare continuă a activităţii.
Reamintim în acest context faptul că acreditarea este un proces care confirmă că o unitate medicală dispune de resursele şi de competenţele profesionale necesare pentru a acorda îngrijiri medicale în specialităţile pe care le are în structură, fiind necesară atât pentru instituţiile sanitare de stat, cât şi pentru cele private, care vor să intre în relaţii contractuale cu Casele de Asigurări de Sănătate.

Recomandari

Alte Articole