”Doctor Ponta, Europa tușește” – Flashmob în Piața Unirii

Câțiva clujeni și-au exprimat dezacordul privind participarea lui Victor Ponta la Consiliul European. Flashmobul organizat joi în Piața Unirii din Cluj-Napoca a durat aproximativ cinci minute, în care participanții au tușit, folosind obatistă.

 Apoi au pus batista în buzunar și au părasit locul ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Aceasta era regula flashmob-ului intitulat ”Doctor Ponta, Europa tușește”.

Participanții clasifică ca inadmisibilă participarea participarea primului ministru al României, domnul Victor Ponta, la reuniunea din 28-29 iunie 2012 a Consiliului European. ”Acest act denotă lipsă de respect nu doar față de cetățenii României, dar și față de toți cetățenii Europei, și aduce prejudicii grave nu doar imaginii țării noastre, dar și a întregii Uniuni Europene.”, se arată în motivarea acțiunii, initiată pe un site de socializare

Organizatorii au inițiat și o petiție online împotriva plecării premierului la Bruxelles.

România este reprezentată în Consiliul European de premierul Victor Ponta, ministrul de Externe, Andrei Marga și de ministrul Afacerilor Europene, Ludovic Orban.
Curtea Constituțională a decis, cu majoritate de voturi, că președintele României, Traian Băsescu, participă la reuniunile Consiliului European. Această atribuție putând fi delegată de către președinte, în mod expres, prim-ministrului.

Recomandari

Alte Articole