Două tronsoane de drumuri județene vor fi asfaltate

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a semnat astăzi ordinul de începere a lucrărilor de modernizare și reabilitarea a încă două drumuri județene.

Concret, este vorba despre DJ 109D, Sic-Vişa-Coasta-DN1, pe o lungime de 17,12 km, de la de km 17 până la km 34+120. Valoarea lucrărilor este de 7,5 milioane de lei, iar termenul de execuţie este de 14 luni.
Al doilea ordin de începere a lucrărilor vizează DJ 105T, Cluj-Napoca – Popeşti – Coruş – Săliştea Veche; Berind – DN1F, pe o lungime de 13,2 km, de la km 3+447 până la km 14+447, respectiv km 19+470 până la km 21+670. Pentru acest tronson de drum valoarea lucrărilor este de 7,7 milioane de lei, termenul de execuţie fiind 24 de luni.
Lucrările pe cele două tronsoane de drumuri judeţene sunt parte a contractului încheiat între Consiliul Judeţean Cluj şi Asocierea SC Samus Construcţii SA, SC Construct Perom şi Via Procons SRL şi sunt cuprinse în programul de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene, program care este estimat să se finalizeze în anul 2015.
”Cele două ordine semnate astăzi mi-au produs un dublu sentiment de satisfacţie. Pe lângă faptul că orice lucrare de investiţii pe drumurile judeţene, atât de văduvite în ultimii ani de orice fel de intervenţie, înseamnă câte o promisiune îndeplinită, mă bucur că încep lucrările pe drumul spre Sic. Aşa cum se ştie, colegii noştri din UDMR au recurs chiar şi la metode aparte pentru a atrage atenţia asupra stării acestui drum, astfel că astăzi, la şedinţa extraordinară pe care o avem, voi putea să-i informez că acel drum, pe care nu s-au executat nici un fel de reparaţii timp de mulţi ani, va fi modernizat. Zona Sic şi satele adiacente vor putea să-şi valorifice potenţialul, transportul nu va mai constitui o problemă”, a precizat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, după semnarea celor două ordine.

foto: ehow

Recomandari

Alte Articole