Fructe, legume, lapte, produse lactate și de panificație, în noul Program pentru școli Reviewed by CD on . Programul pentru școli unifică și continuă Programul de încurajare a consumului de fructe și legume în școli și Programul 'Lapte și corn' (implementate la nivel Programul pentru școli unifică și continuă Programul de încurajare a consumului de fructe și legume în școli și Programul 'Lapte și corn' (implementate la nivel Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Fructe, legume, lapte, produse lactate și de panificație, în noul Program pentru școli

Fructe, legume, lapte, produse lactate și de panificație, în noul Program pentru școli

Fructe, legume, lapte, produse lactate și de panificație, în noul Program pentru școli

Programul pentru școli unifică și continuă Programul de încurajare a consumului de fructe și legume în școli și Programul ‘Lapte și corn’ (implementate la nivel național), în conformitate cu regulamentele europene începând cu anul școlar 2017-2018, asigurând astfel participarea României la Programul pentru școli al Uniunii Europene, ce se va derula în perioada 2017-2023, potrivit unei ordonanțe aprobate astăzi de Guvern.

Conform legislației europene, Programul pentru școli are două componente:

  • distribuirea de fructe și/sau legume proaspete, lapte natural de consum și/sau produse lactate fără adaos de lapte praf;
  • măsurile educative care însoțesc distribuția produselor.

Actul normativ aprobat astăzi prevede crearea cadrului legislativ național pentru implementarea componentelor și obiectivelor acestui program în România, care va fi pus în aplicare de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății.

În termen de 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a acestui act normativ, printr-o hotărâre de guvern, se vor stabili măsurile necesare pentru implementarea Programului pentru școli al României care va asigura și distribuția produselor de panificație.

Acest program urmărește crearea de obiceiuri alimentare sănătoase de la o vârstă fragedă, (prin componenta de educație pentru sănătate obligatorie a acestui program), precum și creșterea consumului de produse locale.

Finanțarea Programului pentru școli al României va fi asigurată de la bugetul de stat, prin sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată repartizate pe județe și municipiul București, și din fonduri externe nerambursabile. Bugetul pentru implementarea Programului pentru școli al României în fiecare an școlar se va stabili anual prin Hotărâre de Guvern.

Din punct de vedere legislativ, ordonanța de urgență aprobată astăzi stipulează că, la intrarea în vigoare a hotărârii de guvern, vor fi abrogate OUG nr.96/2002 și OUG nr. 24/2010. Mai mult, acordurile-cadru/contractele de achiziție publică încheiate pentru aplicarea prevederilor OUG nr.96/2002 și OUG 24/2010, înainte de data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, sunt supuse dispozițiilor legale în vigoare la data când acestea au fost încheiate în ceea ce privește încheierea, modificarea, interpretarea, efectele, executarea și încetarea acestora.

Programul pentru școli al Uniunii Europene se va derula începând cu anul școlar 2017-2018 ca urmare a adoptării Regulamentului (UE) 2016/791 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 mai 2016.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus