Meșteșugurile tradiționale, învățate de elevi clujeni în cadrul unei Școli de vară

Zeci de elevi clujeni învață în această perioadă meșteșugurile tradiționale. Tinerii participă timp de trei săptămâni, până în 14 iulie 2021, la o Școală de vară ce are loc la Gherla, în cadrul proiectului „Micii Meșteri Mari”, manifestare organizată de Clubul Copiilor din Gherla, Primăria Gherla, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (C.J.C.P.C.T.) Cluj, instituție de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.
Până în 9 iulie a.c., la Clubul Copiilor Gherla, strada 1 Decembrie 1918, nr. 12, au loc ateliere în cadrul cărora elevii învață, printre altele, să picteze pe lemn, să modeleze lut și să coase motive tradiționale românești și maghiare. În data de 12 iulie atelierele se vor muta la Muzeul Municipal din Dej, iar în zilele de 13-14 iulie, la Muzeul de Istorie din Gherla.
Potrivit coordonatorului activităților, profesoara Daniela Katona, atelierele sunt destinate elevilor care s-au remarcat la diferite concursuri în domeniul artelor tradiționale, dar și profesorilor sau părinților care doresc să descopere frumusețea meșteșugurilor tradiționale.
De-a lungul vremii, colaborarea dintre cele două instituții, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Clubul Copiilor Gherla, a fost încununată de succes. 12 elevi au fost premiați în ultimii ani la Olimpiada Meșteșugurilor Artistice Tradiționale, organizată de C.J.C.P.C.T. Cluj.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole