”Nocturna Bibliotecii” la Cluj

Evenimentul ”Nocturna Bibliotecii” a fost organizat și în Cluj-Napoca, sâmbătă, de către Biblioteca Județeană ”Octavian Goga”.

 

Sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj a fost deschis publicului între orele 18.00-24.00, interval de timp în care i-au trecut pragul peste 1000 de vizitatori. Pe lângă împrumut de carte şi lecturi în toate sălile bibliotecii, programul Nocturnei a cuprins un şir de evenimente,după cum urmează:

  • · În foaierul bibliotecii s-a derulat acţiunea O carte pentru fiecare, în cadrul căreia cărţile primite de bibliotecă, cu titlu de donaţie, din partea editurilor, tipografiilor şi persoanelor fizice au fost oferite gratuit vizitatorilor Nocturnei.
  • · Toţi vizitatorii au putut viziona expoziţia de afişe electorale “Propaganda comunistă: alegerile parlamentare din 1946”, organizată de Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei.
  • · La Biroul de înscrieri s-au oferit înscrieri gratuite pentru publicul de toate vârstele, zeci de persoane beneficiind de această oportunitate.
  • · Secţia pentru copii a fost frecventată de peste 200 de persoane, copii şi părinţi, care au participat la povestea de seară: Cele trei cuvinte magice, Cântece şi jocuri în lumea fascinantă a instrumentelor muzicale, vizionarea filmului de animaţie Clopoţica şi  la Atelierul de quilling.
  • · Circa 60 de persoane au ascultat muzică şi au vizionat un film la Secţia de Artă: Emir Kusturica and The No Smoking Orchestra – înregistrare din concert în Buenos Aires şi filmul de comedie Hors de Prix.
  • · American Corner a organizat o vizionare de film Good Will Hunting, de Gus Van Sant şi discuţii pe marginea filmului.
  • · La Sala Media s-au desfăşurat două evenimente: un spectacol pe versuri de Caragiale prezentat de SCENA, trupa de teatru a Bibliotecii judeţene şi un concert de jazz susţinut de trupa JUNETRIP.
  • · Au fost organizate vizite ghidate în toate sălile bibliotecii, majoritatea vizitatorilor fiind pentru prima dată în bibliotecă.

Evenimentul este unul naţional și a fost iniţiat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Recomandari

Alte Articole