Tabăra de vară pentru premianţii Olimpiadei de Meşteşuguri Artistice Tradiţionale

Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituţie de cultură care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean, organizează în perioada 8 – 12 iulie 2013, Tabăra de vară pentru premianţii Olimpiadei de Meşteşuguri Artistice Tradiţionale, faza judeţeană.

Tabăra va avea loc în localitatea Someşu-Rece, într-o locaţie ce dispune incluisv de spaţii de joacă şi terenuri de fotbal, tenis şi baschet. Alături de copii, În cadrul cercurilor de lucru la care vor participa şi o serie de meşteri populari, copiii vor fi repartizaţi pe secţiunile cusături, pictură pe sticlă, pictură pe lemn, sculptură în lemn, confecţionări de podoabe din mărgele, etc.
Elevii premianţi participanţi la tabără sunt cei care, ajutaţi de profesorii şi instructorii lor, mai păstrează vii meşteşugurile artistice tradiţionale ale satului românesc.
Pe întreg parcursul taberei, elevii vor avea parte de mai multe surprize, printre care excursii tematice în Munţii Apuseni şi spectacole oferite de trupa Teatrului de Păpuşi “Puck” din Cluj-Napoca, instituţie patronată, la rândul ei, de forul administrativ judeţean.
Reamintim în acest context faptul că la faza judeţeană a Olimpiadei „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale” s-au înscris 25 de şcoli, licee, colegii şi asociaţii artistice, cu un total de 93 de elevi. Elevii au concurat în cadrul a nouă secţiuni, respectiv prelucrare lemn, pictură icoane, realizare podoabe din mărgele, ţesut, cusut, tors, împletit, realizare costume tradiţionale, ceramică şi împletit.

Recomandari

Alte Articole