18.000 de documente cu acces liber la Filiala Kogălniceanu

Filiala Kogălniceanu a fost inaugurată astăzi, 3 octombrie, la Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” Cluj. Aceasta este găzduită de Palatul Teleki și va deservi populației din centrul istoric al municipiului Cluj-Napoca, dar și elevilor și studenților care studiază la unitățile de învățământ din apropiere.

Cu acest prilej, spaţiul filialei a fost renovat din resursele financiare asigurate de Consiliul Judeţean Cluj prin bugetul instituţiei, în această locaţie urmând a funcţiona o secţie pentru copii, o secţie de împrumut pentru adulţi şi o sală cu 25 de locuri pentru lectura pe loc.

 

Filiala dispune, de asemenea, de o sală multifuncţională unde se intenţionează ca până la sfârşitul anului să fie puse la dispoziţia publicului 10 calculatoare cu acces la Internet. Tot cu această ocazie, mobilierul bibliotecii a fost recondiţionat, un sprijin important, printre care un televizor şi un DVD player, provenind din donaţii ale unor persoane particulare,.
Fondul de documente al filialei este format din cca 18.000 de documente organizate în acces liber şi a fost constituit din achiziţii realizate din bugetul instituţiei încă din anul 1996, din donaţii de la persoane private, precum şi de la diferite edituri. Totodată, vor fi puse la dispoziţia utilizatorilor şi câteva titluri de ziare şi reviste clujene, precum şi baza de date cuprinzând legislaţia României.

Deoarece Biblioteca Județeană „Octavian Goga” se află în subordinea Consiliului Județean, președintele acestuia și-a exprimat opinia cu privire la înființarea noi filiale. ”Zona centrală a municipiului avea nevoie, cu certitudine, de această filială a bibliotecii prin intermediul căreia să îşi satisfacă nevoia de cunoaştere nu doar locuitorii din zona centrală ci şi elevii şi studenţii de la numeroasele instituţii de învăţământ care funcţionează în acest areal” , a spus președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.

Programul filialei este în zilele de luni, miercuri şi joi între orele 12.00 şi 20.00, iar marţi şi vineri de la ora 8.00 la 16.00.

Recomandari

Alte Articole