275 de elevi se vor simți studenți la ”Junior Summer University”

Un număr de 257 de elevi s-au înscris le cea de-a cincea ediție a școlii de vară ”Junior Summer University”. Proiectul educațional este coordonat de către Organizația studenților din Universitatea “Babes-Bolyai” (OSUBB), în colaborare cu Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF), în perioada 12-16 iulie 2012.

Absolvenții clasei a XI-a se vor putea simți studenți timp de două săptămâni, cât durează Școala de vară „Junior Summer University”. Elevi vor lua contact cu profesorii din Universitatea Babeş-Bolyai, respectiv Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, în funcţie de facultatea la care aceştia au fost admişi în urma procesului de selecţie şi evaluare a formularelor de înscriere

Această ediție a școlii a surprins prin numărul mare de solicitări de înscriere în programul de orientare educațională inițiat de OSUBB în 2006.

 

„Numărul de înscrieri la JSU a crescut constant de la prima ediţie până în prezent, însă niciodată nu am mai primit 600 de aplicaţii. Ne bucurăm că proiectul ia amploarea aceasta şi considerăm, în acelaşi timp că acesta este un semnal de alarmă pe care şi reprezentanţii instituţiilor publice prezente în domeniul educaţiei ar trebui să îl ia în considerare.”, spune președinta OSUBB, Andreea Petruț.
Aceasta reiterează relevanța unor astfel de programe pentru elevi, precum JSU, pentru a face trecerea de la liceu la facultate. ”OSUBB a fost mereu deschis spre colaborări şi a sprijinit extinderea proiectului în cat mai multe universitati din ţară, de aici şi colaborarea cu Universitatea de Vest din Timişoara, unde proiectul este la a doua edţie, iar în acest an, cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu”. Avem 275 de participanţi la Cluj, însă am fost nevoiţi să respingem încă pe atâţia. Noi căutăm soluţii, însă fondurile din educaţie merg de multe ori spre alte activităţi.”, concluzionează președinta.

Elevii vor fi cazaţi într-unul din căminele din complexul universitar Haşdeu şi vor lua masa la cantina studenţească.
Junior Summer University a fost iniţiat în 2008 de Organizatia studenţilor din Universitatea “Babes-Bolyai” şi este realizat cu sprijinul Universitatii Babes-Bolyai şi al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Hatieganu”, instituţii partenere.

Recomandari

Alte Articole