2766 de posturi din sistemul sanitar vor fi deblocate în august

Ministerul Sănătății va debloca 2766 posturi din sistemul sanitar, în a doua jumătate a lunii august.   Din cele 2766 de posturi care vor fi deblocate la nivel naţional,  507 sunt repartizate medicilor, 1218 asistenţilor medicali şi 928 posturi pentru personal auxiliar (infirmieri, ambulanţieri, brancardieri etc).  

În acest sens, Ministerul Sănătăţii a postat, pe pagina de web www.ms.ro, la secțiunea Transparență Decizională, proiectul de Hotărâre de Guvern privind  ocuparea posturilor vacantate după data de 01.01.2012 de personal de specialitate medico-sanitar,  auxiliar sanitar şi personal de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi unităţile sanitare al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale.

“Este vorba de posturile care s-au vacantat după data de 01 ianuarie 2012, astfel încât ocuparea acestora nu determină un impact financiar suplimentar deoarece sunt bugetate şi cheltuielile de personal aferente sunt prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate”, a declarat ministrul Sănătăţii, dr. Vasile CEPOI.

Măsura va putea fi aplicată în a doua jumătate a lunii august, după ce proiectul de act normativ va încheia perioada de dezbatere publică şi va fi aprobat de Guvernul României.   Această măsură urmăreşte diminuarea deficitului de personal deja existent în sistemul sanitar.

Pe parcursul a trei ani, un număr de 21216 posturi au fost vacantate, iar în prima jumătate a anului 2012 s-au vacantat un număr de 2766 posturi, astfel creându-se un spaţiu bugetar care permite ocuparea acestora pentru un segment absolut necesar al categoriilor profesionale care activează în unităţile sanitare.

În primăvara acestui an, Ministerul Sănătăţii a mai deblocat 500 de posturi în sistemul sanitar atât în unităţile din reţeaua proprie, cât şi în cele care sunt administrate de autorităţile locale. Pentru aceste posturi, concursurile de angajare sunt în curs de desfăşurare.

Recomandari

Alte Articole