988 de tone de material antiderapant împrăștiate pe drumurile județene

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de joi, 27 ianuarie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier. În același timp însă, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.
De asemenea, din cauza căderilor de zăpadă, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate – în medie -7 grade Celsius, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de stratul de zăpadă depus pe carosabil și de fenomenul de polei, circulația rutieră fiind îngreunată.
În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 26 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 31 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 19 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 17 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 260 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de miercuri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 20 de drumuri judeţene, cu 12 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 250 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 30 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 25 de drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 330 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 148 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Recomandari

Alte Articole