A fost desemnat proiectul câștigător pentru noile intrări în Cluj-Napoca

15 proiecte au fost depuse în cadrul concursului pentru refacerea intrărilor în municipiu iar juriul a decis câștigătorul – proiectul propus de Biroul individual de arhitectură Alexandru Fleşeriu Nicolae.

Nu numai intrările în municipiu vor fi refăcute pe baza proiectului care a luat punctaj maxim în concursul organizat de Primăria Cluj-Napoca, „Intrările oraşului-sistem de comunicare integrat în Cluj-Napoca”. S-a urmărit identificarea unei soluţii care să trateze comunicarea integrată la nivelul oraşului pe mai multe paliere: intrarea în oraş, comunicare instituţională şi comunicarea/informarea cetăţenilor.

S-a urmărit o comunicare unitară la nivel urban, în mai multe registre, atât cu cetăţenii clujeni cât şi cu cei care tranzitează/vizitează oraşul.

Juriul concursului a fost alcătuit din: Ioan Sbârciu, Radu Solovăstru, Ligia Subţirică, Ioana Mihaela Agachi, Szabolcs Guttman, Romulus Zamfir, Tudor Giurgiu şi Florin Moroşanu. Proiectul câştigător a fost apreciat de juriu ca fiind coerent şi creativ, reprezentativ pentru oraş, cu un design care se evidenţiază, funcţional, durabil, uşor de întreţinut şi cu un raport cost-eficienţă în concordanţă cu dimensiunea şi materialele propuse.

În ceea ce priveşte intrările în municipiu, este vorba despre:

– intrarea/ieşirea dinspre Turda;
– intrarea/ieşirea dinspre Floreşti;
– intrarea/ieşirea dinspre Chinteni;
– intrarea/ieşirea dinspre Baciu;
– intrarea/ieşirea dinspre Someşeni;
– intrarea/ieşirea dinspre Apahida.

Contractul de proiectare a fost câştigat de Biroul individual de arhitectură Alexandru Fleşeriu Nicolae, la valoarea de 72.296,40 lei (faţă de 120.000 de lei, cât reprezenta valoarea estimată a procedurii); din echipa arhitectului Fleşeriu mai fac parte arhitectul Peter Eszter şi inginerul Doru Călin Crişan.

Au fost depuse în total 15 proiecte, iar juriul a stabilit următorul clasament:

Locul I şi premiul I – Biroul individual de arhitectură Alexandru Fleşeriu Nicolae – 1455,84 puncte;

Locul II şi premiul II – SC Made By SRL – 1217,72 puncte;

Locul III şi premiul III – SC Schmidt Arhitectura SRL – 1195 puncte;

Locul IV – Mihaela Meslec – Huenerwadel Partnership – 983,16 puncte;

Locul V – SC Arhitect Magda SRL – 926 puncte.

Recomandari

Alte Articole