Alertă cu bombă la o școală din Cluj. A fost alarmă falsă

Administratorul unității școlare a anunțat Poliția după ce au primit un mail în care erau anunțați că în clădire s-ar afla 3 bombe. Imediat, la fața locului au fost trimiși specialiști din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale – Compartimentul Pirotehnic, pentru a verificarea clădirii și luarea măsurilor necesare.

Până la sosirea echipajelor, conducerea unității școlare a dispus evacuarea a aproximativ 70 de persoane. Totodată, ca măsură de siguranță, au fost evacuate alte 200 de persoane, aflate într-o clădire de birouri de lângă școală. În urma verificărilor s a constatat că a fost vorba despre o alarmă falsă, iar activitatea a fost reluată ulterior.

 ”La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 08.15, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către administratorul unei unități școlare, situată pe strada Henri Barbusse, cu privire la faptul că ar fi primit un e-mail prin care s-a transmis un mesaj de alertă, referitor la anumite dispozitive care ar putea pune în pericol siguranța persoanelor.

În acest context, la fața locului au fost trimiși de urgență specialiști din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale – Compartimentul Pirotehnic pentru verificarea aspectelor sesizate și luarea măsurilor necesare.

Până la sosirea echipajelor, conducerea unității școlare a dispus evacuarea a aproximativ 70 de persoane.

Totodată, ca măsură de siguranță, polițiștii au dispus evacuarea a altor 200 de persoane, aflate într-o clădire de birouri din imediata apropiere.

În cadrul verificărilor efectuate nu au fost identificate elemente sau dispozitive care ar putea pune în pericol siguranța persoanelor.

Activitatea a fost reluată în ambele locații.”   au transmis reprezentații IPJ Cluj

Recomandari

Alte Articole