Ambasadorul Italiei, în vizită la Primaria Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a primit astazi vizita Excelentei Sale Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei in Romania. Principalele teme de discutie au fost relatiile bilaterale dintre Italia si Romania si interesele economice si culturale italiene la Cluj-Napoca.

„Am facut un schimb util de idei pe cateva teme – dezvoltare economica, dezvoltare culturala si i-am prezentat Excelentei Sale proiectul Cluj-Napoca 2021 – capitala culturala europeana, acest proiect fiind extrem de important pentru intreaga comunitate. Am discutat si despre posibilitatile de sustinere economica a investitiilor italiene la Cluj, iar prin prezenta consulului onorific al Italiei la Cluj, rezolvam si problemele punctuale pe care investitorii italieni le au”, a declarat primarul Emil Boc.

Excelenta Sa Diego Brasioli se afla pentru prima data in Cluj-Napoca si s-a declarat un sustinator al municipiului nostru.

„Este o placere pentru mine sa ma aflu in frumosul oras Cluj-Napoca, oras care a fost recunoscut la nivel international ca fiind unul dintre orasele din Europa cu un nivel ridicat al calitatii vietii, dar si cu o cultura foarte bogata. Italia este o prezenta traditionala in aceasta zona, de multi ani, avem diferiti investitori italieni, avem si multi care sunt implicati in activitati culturale. Unul dintre ei, Papahagi este omagiat in cadrul unei universitati de renume mondial, care ne onoreaza cultura. Sunt foarte fericit sa vad leadership dinamic si cu viziune in municipiul Cluj-Napoca, unele proiecte sunt foarte interesante si bineinteles le vom sustine in viitor si puteti conta pe prezenta Italiei in domeniul economic si cultural”, a afirmat Excelenta Sa Diego Brasioli.

In ceea ce priveste relatiile de prietenie, municipiul Cluj-Napoca este infratit cu orasul Viterbo din 2009 si cu Provincia Parma din 2005.

Recomandari

Alte Articole