Aproximativ 6.300 de clujeni au deja cărți electronice de identitate

Începând din data de 2 august 2021 și până în 31 decembrie 2022, la nivelul județului Cluj au fost eliberate 6293 de cărți electronice de identitate, din care 5.335 de acte au fost emise de Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.
Dat fiind faptul că DJEP Cluj a fost inclus în acest proiect pilot un an mai târziu, din data de 2 august 2022, instituția aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj a reușit să elibereze, în cele 5 luni de activitate, 958 de asemenea acte de identitate.
Pentru a se programa, cetățenii au la dispoziție platforma web https://programare-cei.mai.gov.ro. Ulterior, aceștia se vor deplasa personal la sediul DJEP Cluj din strada Aviator Bădescu nr. 7-9, unde li se vor prelua datele biometrice și vor depune dovada achitării contravalorii actului de identitate, precum și celelalte documente prevăzute de lege.
În această etapă, cartea electronică de identitate are exact aceeași funcționalitate ca cea tradițională. Este de dimensiunea unui card bancar și stochează doar fotografia titularului, două amprente digitale și un certificat digital.

Recomandari

Alte Articole