Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj celebrează 103 ani de existență

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, invită pubicul să sărbătorească împreună cei 103 ani ai bibliotecii publice clujene, în perioada 13-17 mai 2024.
Evenimentele Zilelor Bibliotecii se vor desfășura la toate secțiile și filialele Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj. Programul propune activități dedicate cărţii, momente artistice, ateliere pentru toate vârstele, cursuri de limbi străine, dar și expoziții diverse, atât pentru iubitorii de carte, cât și pentru cei pasionați de istorie sau pictură.
Astfel, marți, 14 mai 2024, între orele 16.00 și 19.00, cei mici sunt invitați la atelierul de inițiere în tainele meseriei de bibliotecar din cadrul Secției pentru copii, „Vreau să fiu Bibliotecar-ucenic!”.
Miercuri, 15 mai 2024, ora 18.00, la sediul central al bibliotecii va avea loc Festivitatea de premiere a celor mai fideli cititori ai bibliotecii, un scurt moment artistic va fi oferit de Grupul vocal-instrumental al Școlii Gimnaziale „Alexandru Vaida-Voevod”, îndrumător: prof. Claudia Morar.
Vineri, 17 mai 2024, ora 9.00, la Filiala Zorilor va avea loc o întâlnire a scriitoarei Ramona Maria Bochie cu tinerii cititori.
Pe parcursul săptămânii la sediul central și la filialele de cartier vor avea loc: înscrieri gratuite la bibliotecă pentru toate persoanele, vizite colective ale elevilor și studenților clujeni, „O carte pentru fiecare” – acţiune de distribuire gratuită, vizitatorilor bibliotecii, a unor cărţi primite ca donaţii. De asemenea, biblioteca va pune la dispoziția utilizatorilor săi, aplicația Qulto eCard – Biblioteca în buzunarul tău! care permite gestionarea tranzacțiilor de pe telefonul mobil. Pe canalul de youtube al bibliotecii vor putea fi ascultate scrisorile primite de la cititori în cadrul concursului Biblioteca te provoacă: Scrie-mi o scrisoare de dragoste!.

Recomandari

Alte Articole