Boc vs. Ponta: Primarul Clujului nu vrea să indexeze taxele şi impozitele locale

Primaria Municipiului Cluj-Napoca nu doreste sa indexeze cu 16% impozitele si taxele locale si asteapta Ordonanta Guvernului care sa ii permita neindexarea si mentinerea lor la acelasi nivel din 2012. Astfel, in perioada 7-11 ianuarie 2013 Primaria Municipiului Cluj-Napoca NU INCASEAZA impozitul pe cladiri si impozitul pe terenuri, pentru persoane fizice si juridice.

Motivul: Guvernul nu a adoptat Ordonanta care sa permita Primariei Municipiului Cluj-Napoca sa nu indexeze cu 16% nivelul impozitelor si taxelor locale.

Prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 1309 publicata in Monitorul Oficial din 28 decembrie 2012, taxele si impozitele locale se indexeaza cu 16%! Guvernul a promis insa ca va adopta o Ordonanta prin care sa lase primariile si consiliile locale sa decida daca indexeaza sau nu impozitele si taxele locale. Aceasta ordonanta nu a fost adoptata inca.

Taxa pentru parcare si alte impozite in afara celor pentru cladiri si terenuri nu intra sub incidenta celor de mai sus si deci se incaseaza in continuare.

Recomandari

Alte Articole