Campioni mondiali la construit poduri din spaghete (VIDEO)

Campionatul Mondial de Construit Poduri din Spaghete a fost câștigat de șase studenți clujeni. Viitorii ingineri sunt studenți în anul terminal la Facultatea de Construcții, în cadrul Universității Tehnice.

 

„World Championship in Spaghetti Bridge Building” (RECCS 2012) – Campionatul Mondial de Construit Poduri din Spaghete a avut loc în Ungaria, între 24 și 26 mai.

Gândit și proiectat de studenții clujeni, podul din macaroane numit Zwack – după o băutură alcoolică ungurească – a reușit să suțină o greutate de 256,6 de kilograme.
”Am lucrat doar un weekend pentru aceste poduri, pentru că nu am avut la fel de mult timp la dispoziție, în schimb am avut experiența anului trecut, când am participat la același concurs cu 11 machete și am obținut premii speciale”, spune Máté Péntek, unul dintre câștigători.

Dacă anul trecut tinerii au obținut trei premii speciale, la același concurs, anul acesta au venit acasă cu titlul de Campioni Mondiali. Pretendenți la marele premiu au fost și concurenți din Estonia, Germania, Portugalia și Ungaria.
Campionii clujeni sunt: Csongor Biró, Szabolcs Hadi, György Kádár, Csongor Király, Alpár Kis şi. Coordonatorii viitorilor ingineri constructori au fost: doctor inginer Zsongor Gobeszşi decanul Facultăţii de Construcţii, profesorul universitar Nicolae Chira.

Recomandari

Alte Articole