Cei 308 angajaţi aflaţi în preaviz la Mechel aşteaptă un miracol

Cei 308 angajaţi aflaţi în preaviz la Mechel Câmpia Turzii până în data de 8 august speră că Guvernul va interveni şi că nu vor fi daţi afară.

Oamenii nu au unde să îşi găsească alt loc de muncă în zonă şi sunt disperaţi pentru că au familii de întreţinut şi rate de dat la bănci.

Reprezentanţii Mechel s-au întâlnit ieri cu conducerea Prefecturii Cluj pentru a vedea dacă există o soluţie pentru păstrarea acestor angajaţi. Până la data de 8 august, sindicatele aşteaptă un miracol din partea autorităţilor locale şi a conducerii companiei. „Aşteptăm găsirea unei soluţii în cazul acestor angajaţi” a precizat Ioan Pascu, liderul Sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii.

Conducerea Mechel a vrut să concedieze 800 de oameni in luna martie a acestui an, dar datorită presiunii făcute de sindicat şi datorită insistenţelor făcute de administraţia publică locală, mai precis de Prefectura Cluj, au fost puşi pe lista de disponibilizări doar 308 angajaţi.

O soluţie vazută ca viabilă de către Prefectura Cluj a fost aceea de a trece terenul de la Mechel dintr-o grilă de impozitare ridicată, într-una mai redusă, dar încă nu s-au făcut demersuri concrete în acest sens.

Grupul rus Mechel deţine combinate la Câmpia Turzii, Târgovişte, Oţelu Roşu, Buzău şi Brăila.

Disponibilizările au fost făcute datorită crizei economice, a precizat conducerea companiei.

Recomandari

Alte Articole