Cluj Napoca: Campania „Tu știi câți ani au plămânii tăi?”, la ediția a V-a

În cadrul campaniei “TU ŞTII CÂŢI ANI AU PLĂMÂNII TĂI?”, ediţia a V-a, derulată sub egida SOCIETĂŢII ROMÂNE DE PNEUMOLOGIE, în cadrul SPITALULUI CLINIC DE PNEUMOFTIZIOLOGIE “LEON DANIELLO” CLUJ-NAPOCA – str. B.P. Haşdeu nr. 6, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în perioada 05.11.2013 – 30.11.2013, se desfăşoară o campanie de spirometrie gratuită.

Campania de screening este organizată cu ocazia Zilei Mondiale BPOC (20.11.2013). Se ştie că BPOC a devenit în ultimii ani o problemă majoră de sănătate publică în toată lumea. Spirometria reprezintă cea mai simplă metodă neinvazivă de depistare a bolii, la persoanele care prezintă factori de risc.
Efectuarea spirometriilor se va face la laboratorul de Explorări Funcţionale din incinta Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” Cluj-Napoca – interpretarea lor ulterioară urmând a se face de către medicii implicaţi în acest proiect.

Pentru evitarea aglomerării se va lucra numai în baza programării telefonice prealabile la nr. de tel. 0264 597 453 int. 133.

Programul de efectuare al spirometriilor:
– LUNI – MARŢI: între orele 8-10, respectiv 12-16
– MIERCURI – JOI – VINERI: între orele 8-10, respectiv 12-14

Recomandari

Alte Articole