Cluj-Napoca poate deveni „smart city”

Cea de-a doua ediție a seminarului IBM Smart Cities s-a desfășurat astăzi, 12 octombrie, cu scopul de-a transforma Cluj-Napoca într-un ”oraș inteligent”. Specialiștii Alexander Knaani, Tamasz Martyniak și Francisco Lopez au susținut prezentări privind exemple de bune practice și soluții tehnologice avansate în domenii precum siguranța publică sau transportul inteligent.

„Un „smart city” este un oras care utilizeaza la maximum tehnologia si mijloacele de comunicare moderne in beneficiul comunitatii, sub toate aspectele: de la trafic, parcari, servicii sociale la plata taxelor si impozitelor locale si alte domenii care leaga comunitatea de mediul de afaceri. ”, este de părere primarul Emil Boc, prezent la sesiunea de deschidere a seminarului.

Edilul Clujului precizează că a nu se tine cont de tehnologie, de internet, de tot ceea ce implica domeniul „IT” inseamna a bloca evolutia viitoare a unui oras. ”Voi fi un partener pentru orice initiativa care ne poate duce mai aproape de statutul de „oras inteligent – smart city.”, încheie Emil Boc
Primarul municipiului CLuj-Napoca acordă o importanță deosebită acestui seminar și așteaptă concluziile și propunerile reprezentanților Poliției Locale, ale RATUC, ale Serviciilor Tehnice IT pentru a aduce Cluj-Napoca mai aproape de statutul unui oraș intelligent – smart city.
Pentru compania IBM zona Clujului este de un interes major, cu un potential strategic iar primarul municipiului a asigurat reprezentantii companiei că va fi un partener de incredere pentru orice initiativă care poate contribui la dezvoltarea europeană orașului.

Recomandari

Alte Articole