Coeficientul IQ de inteligenta la romani

Richard Lynn , Profesor Emerit la Universitatea din Ulster, Irlanda este un om de stinta in mediile academice si  recunoscut in Psihologie prin numeroase studii cit si in lucrarile publicate avind ca subiect inteligenta .In studiile sale, pe parcursul a  30 ani el  arata ca un om normal are un IQ variind intre 85 si 105, iar in ce priveste media pe Europa coeficientul este de  100.

Conform studiului realizat de Profesorul Lynn rezulta ca cei mai inteligenti in Europa sunt germanii cu un IQ de 107 in medie, la acelasi nivel cu olandezii.

Serbia si Muntenegru se afla la polul opus cu 89 urmate de Turcia ce  se afla la 90.

 Romanii si bulgarii au in medie un IQ de 94 sub media Europeana coeficient la egalitate cu Franta, o tara  latina .

Daca este sa ne fixam niste coordonate geografice  spre nord, rusii ne depasesc cu doua puncte cu un IQ de 96 iar la sud grecii ne intrec cu un punct .

 Intrebarea este cit de  frustrati si complexati se  simt romanii, ca europenii  ne vad  asa rau, cind noi  suntem atat de inzestrati si inteligenti .Suntem mindri ca suntem romani si nu intelegem de ce Europa ne ignora avind in vedere ca  noi nu ne putem depasi mindria noastra  , nu  putem depasi saracia cu toate creierele valoroase .

Dar sa vedem care sunt categoriile  in domeniul inteligentei ,la nivelul IQ:

Henry Herbert Goddard dupa 1900  a supus atentiei trei categorii privind nivelul IQ ,astfel sunt clasati intre 0-25 ca  “idiot”,intre 26-50,, imbecil” si intre 51-70,,prost ’’ (moron).

Pornind de la premisa ca in Romania ducem lipsa de multe  dar nu de capacitati intelectuale care ar putea lua locul actualilor politicieni pentru a ne conduce spre prosperitate ca sa nu mai fim atit de ignorati .

Daca viitorii politicieni ar avea un coeficient IQ mai ridicat sau cel putin apropiat de 100 capacitatea  Romaniei cit si a societatii nu si-ar pierde din valori fara ne  lovim de incapacitatea Romaniei si a societatii noastre de a-si promova valorile ,adica cei cu un IQ peste medie .

O alta intrebare ce o supunem dezbaterii este : Este Romania intr-o stare de letargie  ? Constatam ca suntem un  popor care traieste intr-o ignoranta “sclipitoare” ce ne-o manifestam zi de zi avem in  mare parte  o populatie retrogradata de la rangul de natiune si constatam ca suntem in stare de  letargie generala si meritam sa fim clasati in coada Europei cu un IQ  94.

 Stefan Mlesnita

Recomandari

Alte Articole