Comisie de analiză pentru verificarea autorizaţiei de construire a imobilului de 25 de etaje, de pe Calea Floreşti

Prședintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a dispus constituirea unei comisii de analiză a legalității autorizației de construire emise de Primăria Municipiului Cluj-Napoca pentru obiectivul „Imobil multifuncţional pentru comerţ, servicii, birouri, locuinţe şi garaj subteran cu regim de înălţime S+3D+P+25E”, care se doreşte a fi edificat în Municipiul Cluj-Napoca, Calea Floreşti, nr. 138.

Comisia, constituită sub autoritatea Arhitectul Şef al judeţului Cluj şi alcătuită din funcţionari ai Consiliului Judeţean Cluj, experţi în cadrul Direcţiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, urmează să se deplaseze în data de 9 august a.c., la sediul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, pentru consultarea documentaţiei tehnice care a stat la baza emiterii respectivei autorizaţiei de construire.

”Având în vedere atribuţiile conferite de lege în ceea ce priveşte exercitarea controlului asupra documentaţiilor urbanistice emise de către toate cele 81 de primării din judeţ, Consiliul Judeţean Cluj nu a putut rămâne indiferent faţă de această problemă semnalată de locatarii blocurilor din zona Căii Floreşti din municipiul Cluj-Napoca. Deşi rămâne consecvent politicii sale de încurajare a investiţiilor pe întreg teritoriul judeţului, Consiliul Judeţean are obligaţia de a veghea la respectarea deplină a legislaţiei în vigoare, exercitând în acest sens rolul de garant al legalităţii şi apărător al interesului general al comunităţii”, a spus Horea Uioreanu.

Președintele Consiliului Județean a luat aceste decizii în urma numeroaselor petiţii adresate de asociaţiile de proprietari din Cluj-Napoca – străzile Bucium şi Calea Floreşti.

Recomandari

Alte Articole