Compania de stat Hidroserv Cluj va fi administrată privat

Compania clujeană Hidroserv figurează pe lista firmelor a căror activitate va fi verificată de Ministerul Economiei. Firma urmează să fie admisitrată privat.

La ora actuală, conducerea Ministerului Ecoomiei a decis sa analizeze cum se cheltuiesc  banii publici atât în cadrul companiilor cu capital de stat pe care le coordonează, cât şi în cadrul aparatului central. Din acest motiv, azi a fost demarată procedura de selectare a consultanţilor implicaţi în activitatea de recrutare a managementului profesionist la companiile de stat, în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă 109 din 2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Compania Hidroserv din Cluj, a cărei activitate va fi verificată de conducerea ministerului de resort a avut în ultimii 3 ani o cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro.

Firma se ocupă cu întreţinerea şi repararea instalaţiilor din hidrocentrale.

Hidroserv Cluj îşi desfăşoară activitatea în cinci judeţe: Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Maramures. Se ocupă de asemenea de amenajările de hidrocentrale pe Someş, Criş, Colibiţa şi deserveşte microhidrocentralele din cele 5 judeţe mai sus menţionate.

Recomandari

Alte Articole